Max Verstappen heerst!

Max verstappen||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

15:00 stipt begon de Grand Prix van Stiermarken. Met Verstappen vanaf poleposition, startte Hamilton als tweede. Verstappen wist opnieuw een tik uit te delen aan Hamilton en werd eerste. Zie hier de start!

Een week na overwinning in Frankrijk, heeft Verstappen opnieuw de eerste plek behaald. Hiermee heeft Verstappen zijn punten vergroot van 12 naar 18.

Voorsprong in beginfase

Met zijn poleposition wist Verstappen zijn goede start voort te zetten. Zo is ook te zien op de onderstaande beelden. Deze start heeft in zijn voordeel gewerkt. De F1-coureur wist alle rondes zijn tegenstanders voor te blijven. Onder andere Hamilton kon Verstappen niet inhalen. Zelfs de pitstop weet Verstappen sneller te doen dan Hamilton. Waar de bandenwissel van Hamilton 2.2 seconden duurde, was dit bij Verstappen in 2 seconden het geval.

Problemen voor Verstappen

Tijdens de race laat Verstappen van zich horen. ,,De wind maakt het moeilijk”, aldus de F1-coureur.  Ook gaf hij aan problemen te ondervinden met zijn rempedaal.

Max was uiteraard goed gemutst naar de race in zijn interview met Ziggo. ,,We waren aan elkaar gewaagd, ze gingen eerder door de banden dan zij. Daarom gingen ze naar binnen en dan reageer je daar natuurlijk op.”

Het probleem met rempedaal van Max bracht de coureur niet in de problemen. ,,Twee keer met aanremmen voor de laatste bocht was mijn hele pedaal weg. Dus had ik geen rem. Daarna kwam hij weer terug. Dat is niet heel fijn. Het is gelukkig maar twee keer gebeurd.”

Over volgende week als op hetzelfde circuit opnieuw wordt gereden maar dan met zachetre banden: ,,Iedereen gaat natuurlijk analyseren wat ze goed en slecht hebben gedaan.”

Tags

F1FORMULE 1LEWIS HAMILTONMAX VERSTAPPENVERSTAPPEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck