Ziekte houdt leven Jan Smit in de greep

Jan Smit
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Het leven van de Volendamse zanger Jan Smit stond de afgelopen tijd compleet op z’n kop. De zanger kampte met een fikse burn-out en gooide het roer volledig om. ,,Soms zijn er levenslessen nodig om je te doen beseffen waar het om gaat. Niet dat ik daarvoor geen goede vader was, maar ik was heel veel weg. Dat is nu veranderd.”

De Volendammer kampte een lange tijd met een flinke burn-out, maar heeft de draad langzaam weer opgepakt. Zijn deelname aan The Voice Of Holland als jurylid betekende voor Jan zijn comeback na een jaar lang eruit te hebben gelegen.

Sympathiek

Jan kon de afgelopen weken op een hoop kritiek rekenen. Hij verving jurylid Lil’ Kleine bij The Voice, die naar verluidt weggestuurd werd van de rode stoel omdat hij zijn rol niet goed zou vervullen.

Maar nu lijkt ook Jan in twijfel getrokken te worden als een capabel jurylid. Critici noemden hem onsympathiek. Volgens hen mist er enthousiasme bij Jan, die zelfs niet opspringt als er een goede match is tussen hem en een zanger. ,,Er is niet de spontaniteit van een beetje het podium oprennen en een elleboogje geven.”

LEES OOK:

TVOH-coach Jan Smit krijgt bakken kritiek

Beter

Ondanks het feit dat zijn comeback direct gepaard gaat met de nodige kritiek, laat Jan zich niet van de wijs brengen. Aan weekblad Weekend vertelt hij dat zijn burn-out ervoor heeft gezorgd dat hij compleet anders in het leven staat. Zijn wil om de allerbeste te zijn en aan de top te staan is afgenomen.

,,Natuurlijk doe ik mijn uiterste best en wil ik dat mensen waarderen wat ik doe. Ik wil echter liever de beste vader zijn en de beste echtgenoot. Soms zijn er levenslessen nodig om je te doen beseffen waar het om gaat. Niet dat ik voor mijn burn-out heen goede vader was, maar ik was heel veel weg. Dat was een bewuste keuze, ik vond dat dat moest. Dat is veranderd.”

Tags

BURN-OUTJAN SMITTHE VOICE OF HOLLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck