ZIEN! Amalia reageert op haar boek van Claudia de Breij: ‘Echt onwerkelijk’

Amalia geeft reactie op haar biografie
Door: Charlotte Wijnen
16-11-2021

In een videogesprek met Claudia de Breij blikt Amalia terug op het maakproces van haar boek. Wanneer de Breij het boek omhoog houdt, reageert Amalia enthousiast. ,,Echt onwerkelijk!”

‘Enorm gek om te zien’

,,Wat is dat toch met jou, ik krijg altijd een melige lachbui als ik met jou ben. Dan ben je toch wel een hele goede comedian”, begint de 17-jarige Amalia haar gesprek met De Breij, dat wordt gedeeld op de Twitter van het Koninklijk Huis.

De Breij houdt het boek omhoog en vraagt Amalia wat ze uiteindelijk van het boek vindt. ,,Ik vind het heel cool, echt onwerkelijk”, reageert de prinses enthousiast. ,,Ik vind het enorm gek om het zo te zien. Ik besef me nog steeds niet dat het echt gaat uitkomen en dat mensen het gaan lezen.”

Erg persoonlijk

Ook vindt Amalia het spannend. ,,Er staan ook heel wat persoonlijke dingen in van mij. Dat is best spannend. Maar het boek schildert een heel mooi portret van wie ik ben.”

De coverfoto, eentje van een wintersporttripje, heeft Amalia zelf uitgekozen. De foto op de achterkant van haar en De Breij samen heeft ze zelf gemaakt. ,,Na heel veel mislukte selfies en lachbuien”, reageert de prinses daarop.

Amalia, die op 17 december 18 jaar wordt, is heel benieuwd wat ze over veertig jaar van het boek vindt. ,,Want het is toch wel iets speciaals. Het is toch echt wel een momentopname, een soort snapshot.”

BuzzE

Meer DenD