ZIEN: Gezicht Justin Bieber verlamd

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Justin Bieber kampt met een gezichtsverlamming. Dit maakt hij bekend op zijn social media accounts. De Canadese zanger heeft het Ramsay-Hunt syndroom en zegt zich ernstige zorgen te maken…

,,Ik wilde jullie een update geven over wat er allemaal gaande is”, zegt Justin in zijn video, nadat hij drie shows verplaatste eerder deze week. ,,Zoals jullie waarschijnlijk kunnen zien aan mijn gezicht, heb ik wat het syndroom van Ramsay-Hunt wordt genoemd.”

Het Ramsay-Hunt syndroom wordt veroorzaakt door een virus. Het is een aandoening waarbij de zevende hersenzenuw ontstoken raakt. De infectie met hetzelfde virus veroorzaakt ook de waterpokken en gordelroos.

‘Ik kan mijn oog niet knipperen’

De rechterkant van Bieber zijn gezicht is verlamd, waardoor hij niet met zijn rechteroog kan knipperen en ook niet kan lachen. ,,Ik kan niet glimlachen met deze kant van mijn gezicht, deze neusvleugel kan niet bewegen, dus het is een volledige verlamming aan deze kant van mijn gezicht.”

Bieber wil met de video laten zien waarom hij zijn wereldtour heeft stilgelegd. ,,Het is behoorlijk serieus zoals jullie kunnen zien. Ik zou willen dat dit niet het geval was, maar mijn lichaam vertelt me om het rustig aan te doen en ik hoop dat jullie dat begrijpen”, aldus Justin.

Wereldtour gestopt

Zijn Justice World Tour, waarmee Bieber sinds vorige maand de hele wereld voor over gaat, staat voorlopig stil. De zanger zou tot maart 2023 in vijf continenten meer dan 125 shows geven. Ook staan er in januari drie concerten gepland in de Ziggo Dome in Amsterdam.

In Nederland komt het syndroom bij 1 op de 20.000 mensen voor. In de meeste gevallen herstelt een patiënt volledig.

Tags

JUSTIN BIEBER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck