ZIEN: Prins Charles zet zijn gigantische huis te koop

Binnenkijken in het gigantische huis van prins Charles
Door: Charlotte Wijnen
09-11-2021

Prins Charles heeft zijn buitenverblijf Brimptsmead in Zuid-Wales te koop gezet voor een prijs van 5,6 miljoen. Maar voor de koper geldt wel een bijzondere voorwaarde, want Charles wil er wel kunnen blijven vissen.

Ondanks dat hij al een hele tijd niet meer op Brimptsmead woont, behoudt Charles altijd het recht om het te bezoeken. De huidige eigenaar kocht het verblijf meer dan 25 jaar geleden en ging akkoord met de clausule in het contract dat de prins altijd het recht behoudt om te komen vissen, zolang hij het 24 uur van te voren meldt. Charles wil namelijk voor geen goud zijn favoriete visbestemming kwijtraken.

Geweldige buitenterrein

Brimptsmead Estate werd meer dan een eeuw geleden gebouwd, in 1906. Het is gelegen in het centrum van Dartmoor en is gebouwd in een typisch Edwardiaanse stijl. Prins Charles kocht het in 1992.

Het huis staat op een gigantisch stuk grond. Het beschikt onder andere over een bibliotheek, salon, spa met zwembad en een prachtige serre. Met zes slaapkamers en een enorme garage waar plek is voor zes voertuigen is er ruimte genoeg.

Maar wat volgens Charles het meeste telt is toch wel het geweldige buitenterrein. Het is namelijk niet voor niets dat hij er wil blijven vissen. Het verblijf omvat meerdere paardenweides, bossen en de prachtige oever waar de prins zijn verse vis vangt.

Kijk hier binnen in het prachtige huis

Meer DenD