Zijn dit de verdachten van Mallorca-zaak?

Mallorca-zaak
Door: Charlotte Wijnen
28-07-2021

Naar aanleiding van een lijst met namen die rondgaat in het Gooi, heeft GeenStijl nog meer informatie uitgezocht over de vermoedelijke verdachten. ,,Wij gaan geen lijntjes trekken tussen namen en koppen, dat mag u lekker doen, maar kennelijk is dit de club die is losgegaan op Mallorca”, schrijft de site.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Jonge jongens

De 27-jarige Carlo Heuvelman werd twee weken geleden op de boulevard van Mallorca slachtoffer van zinloos geweld. Hij werd door een groep Nederlanders tegen zijn hoofd geschopt en geslagen, met de dood als gevolg.

Twaalf van de dertien verdachte relschoppers waren na de mishandeling al halsoverkop in het vliegtuig terug naar Nederland gestapt, vlak voordat de Spaanse politie ze kon oppakken. Eén jongen was achtergebleven om de sleutels van het huurhuis in te leveren. Hij werd wel opgepakt, maar leek er weinig mee te maken te hebben. Dus werd hij weer vrijgelaten.

De Spaanse politie had tot zover bekend, negen van de twaalf jongeren in beeld als verdachten. Het gaat om jonge jongens van vermoedelijk 18 tot en met 20 jaar afkomstig uit Hilversum en Bussum.

LEES OOK:

Waarom wordt de Mallorca-zaak tóch in Nederland behandeld?

GeenStijl publiceert de namen

Youtuber Yvonne Coldeweijer kreeg vervolgens een lijst toegestuurd van mensen uit het Gooi die de verdachten persoonlijk schijnen te kennen. Er wordt een lijstje met haar gedeeld waar vermoedelijk de namen van de verdachten opstaan. Daarnaast zei Yvonne dat het niet gaat om kinderen van BN’ers, maar wel om invloedrijke Nederlanders.

Voor GeenStijl genoeg informatie om op onderzoek uit te gaan. Hoewel de achternamen van de verdachten doorgestreept zijn, blijven er nog wel wat letters over. GeenStijl heeft dan ook elke naam opgezocht en de namen gepubliceerd op hun site. Zo vonden ze ‘Sanil’ op Instagram, maar toen ze een linkje op hun website plaatste bleek het Instagramaccount ineens met de noorderzon vertrokken te zijn. Toeval? GeenStijl denkt van niet.

Meer DenD