Zingende vrachtwagenchauffeur Frank Live gaat op de Spaanse toer

Zanger en vrachtwagenchauffeur Frank Live gaat op de Spaanse toer.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Zeeuwse zanger Frank Live, bij velen ook bekend als de Zingende Vrachtwagenchauffeur uit Bruinisse, gaat op de Spaanse toer. De zanger, zojuist terug van zijn geliefde Canarische eiland Tenerife, lanceert vandaag zijn nieuwe single ‘Het is te laat’. Het nummer gaat over een vergane liefde, die niet meer goed komt.

Voor Frank Live, die bekend is in Zuid-West Nederland onder Rotterdam van concerten en optreden, is Het is te Laat weer een nieuwe stap. ,,Ik heb zelf de tekst geschreven op een liedje van Julio Iglesias” zegt de zanger, die uiteraard trots is op zijn nieuwe single. De videoclip werd opgenomen op locatie op Tenerife, bekend van de ruige baaien en rotspartijen langs de kust. Daar bezingt de vrachtwagenchauffeur hoe de relatie tussen man en vrouw teneinde kan lopen.

Liefdesdrama

,,Daar sta je dan, je ogen rood en nat”, zingt Frank Polak over het drama. ,,Je liet mij in de steek voor die andere man. Er is geen weg meer terug.”

Het geldt trouwens niet voor zijn persoonlijke situatie, want Polak is al jarenlang samen met zijn grote liefde Mireille. Maar het liedje komt uit zijn hart en wordt gezongen met een snik die doet denken aan de bekende zangers uit de Amsterdamse Jordaan. Voor Polak is dat onbekend terrein, maar hij bezocht onlangs wel het standbeeld van Johnny Jordaan op de Elandsgracht. Mokum eert de volkszangers van het eerste uur, onder wie ook Tante Leen, Johnny Meijer en bij de Westerkerk is een plaquette ingemetseld met daarop de zanger Willy Alberti.

Rotterdam

Frank Polak is de eerste die bekent dat hij zich meer verbonden voelt met Rotterdam, waar hij in De Kuip regelmatig optreedt. De Zeeuwen kennen hem van grote festivals, waar Polak vaak zijn hit Mooi Zeeland zingt. Het is een muzikaal eerbetoon aan de provincie waar hij woont. In Buinisse en omstreken is de zanger een beroemdheid.

Nadat hij in Tenerife de clip had opgenomen en een paar keer had opgetreden keerde Frank Polak terug naar Nederland. Nog geen dag later zat Polak alweer op de bok naar het zuidelijke Valencia. Hij laat zijn fans meegenieten en in zijn cabine zingt hij volop mee met de liedjes van Julio Iglesias. Frank is fan van de meest populaire zanger van Spanje, die misschien wel honderden hits op zijn naam heeft staan.

Overvol programma

In de komende feestmaand december heeft Polak een overvolle agenda met talloze optredens. Vaststaat dat hij zijn nieuwe nummer ‘Het is te laat’ op het podium gaat vertolken. De verwachtingen zijn hooggespannen.

Tags

FRANK LIVEHET IS TE LAATJULIO IGLESIAS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck