Zó bijgelovig is de NIEUWE JEZUS (The Passion)!

Hoofdrolspeler The Passion is bijgelovig
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Vanavond wordt The Passion opgevoerd. Sinan Eroglu speelt Jezus. De 36-jarige Sinan hangt zelf geen godsdienst aan en is zelfs een beetje bijgelovig…

Syb van der Ploeg (de allereerste!), Danny de Munk, Jan Dulles, Martijn Fischer. Het zijn zomaar wat artiesten die de afgelopen twaalf jaar Jezus hebben gespeeld in The Passion, het muzikale evenement over het lijden en sterven van Jezus. Vandaag zullen weer veel mensen meedoen aan het evenement, of het thuis via de televisie volgen. Acteur Sinan Eroglu maakt als Jezus zijn opwachting in het Friese Harlingen.

Kusscène

Nederland leerde Sinan kennen door zijn rollen in onder andere GTST (hij speelde de homoseksuele moslim Bilal Demir die moeite had met zijn geaardheid); Zusjes; De Vlucht; Costa!!, Flikken Maastricht en De Tatta’s. Ook treedt Sinan op met Jacques Brel-repertoire De Amsterdamse acteur van Turkse afkomst vertelde eerder dat áls hij zou meedoen aan The Passion, hij maar één rol ambieerde: die van Jezus.

Extra dimensie

,,Ik hang zelf geen godsdienst aan, maar probeer iedereen zonder vooroordeel te benaderen. Precies zoals Jezus dat deed. Zijn rol is er een vol liefde. Het gaat ook over een vader en zijn zoon. Zelf ben ik sinds drie maanden vader van een zoontje, dat geeft een extra dimensie.’’ Maar er is ook een groot verschil met Jezus. Sinan is kennelijk een beetje bijgelovig. Zo heeft hij voor een optreden één vaste gewoonte.

Het paradijs

Sinan vertelde daarover: ,,Vijf minuten voor aanvang eet ik sowieso een groene appel. Al is het maar één hapje. Als ik geen groene appel heb, dan speel ik niet.” Een appel? Nou, mocht er in de toekomst ook een televisieshow wordt gemaakt over Adam en Eva die na het eten van de verboden vrucht (een appel) uit het paradijs worden gestoten, dan ligt het voor de hand wie de mannelijke hoofdrol zal spelen. 

Tags

THE PASSION

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck