Zó koninklijk verblijven Oekraïense vluchtelingen in Het Oude Loo

Zo verblijven de vluchtelingen in Het Oude Loo|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn er helemaal klaar voor: maar liefst 32 Oekraïense vluchtelingen zullen volgende week hun intrek nemen in Het Oude Loo. En zó koninklijk zullen de gezinnen hun nachten doorbrengen.

In Het Oude Loo worden 32 Oekraïense vluchtelingen opgevangen; vijftien vrouwen, vijf mannen en twaalf kinderen. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag bekend. De nieuwe bewoners zijn vanaf volgende week welkom in het kasteel in Apeldoorn.

Privacy

Het slot is de afgelopen weken klaargemaakt voor de Oekraïners. Om privacy te bieden aan de nieuwe bewoners, is de tuin rond het kasteel gesloten voor bezoekers.

Op vrijgegeven foto’s is te zien hoe de nieuwe woonplek van de bewoners eruit ziet. Houten eenpersoonsbedden met een gele en roze sprei, gebloemde gordijnen en gebloemde stoelen. In elk geval één van de kamers grenst aan een badkamer met een rode tweepersoonswastafel en een bad. Verder is er een woonkamer waar de bewoners voor de televisie kunnen relaxen en een ruimte waar ze met zijn allen kunnen eten.

School

De jonge Oekraïense kinderen kunnen naar wereldschool De Vlinder in Ugchelen in de gemeente Apeldoorn, werd eerder bekend. Dat is een basisschool die gericht is op kinderen die uit het buitenland komen. Ze krijgen veel les in de Nederlandse taal, zodat ze naar reguliere scholen kunnen als ze hier langer moeten blijven.

Oudere kinderen uit Oekraïne kunnen naar drie middelbare scholen. Het gaat om De Heemgaard, het Edison College en Onze Wereld. De inschrijving kan worden geregeld zodra de Oekraïners op het kasteel gehuisvest zijn.

© RVD

BUZZR

Tags

HET OUDE LOOMAXIMAOEKRAÏNEVLUCHTELINGENWILLEM-ALEXANDERZIEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie