Zo ontpit je een granaatappel…

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Granaatappels zijn lekker en gezond. Alleen: hoe krijg je die pitten er een beetje vlot uit? De eerste keer lopen veel mensen te pielen met een mesje, zodat pas na een kwartier het bakje yoghurt verrijkt kan worden met de overheerlijke sappige pitten. 

Dat kan handiger. Er zijn zelfs diverse methoden om uit te kiezen. Sommige mensen leggen de vrucht bijvoorbeeld in warm water waarna ze de pitten van het witte vruchtvlees trekken. 

Ook is er de ‘pollepelmethode’, die culiveterane Jean Beddington op Foodtube demonstreert: Snijd de granaatappel doormidden en sla boven een kommetje hard op de schil van de helft met een pollepel. Zorg wel dat je een keukenschort voor hebt. Het is zonde als je goede kleren  onder de vlekken komen te zitten van de vallende pitten.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck