ZO werden filmlocaties in The Crown nagemaakt

The Crown|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

De Britse historische serie ‘The Crown’ kent oog voor detail. Productie-designer Martin Childs onthult dat hij ‘undercover’ ging om de indeling en het interieur van Buckingham Palace te bekijken. Op deze manier was het mogelijk de filmlocaties zo gedetailleerd mogelijk te ontwerpen.

Officieel verzoek afgewezen

Aan de Royal Television Society maakte Martin Childs bekend dat zijn officiële verzoek om een kijkje in het paleis te nemen werd afgewezen. De productie-designer besloot daarom het heft in eigen handen te nemen en als toerist binnen te dringen. Zo kon hij de rondleidingen voor toeristen volgen binnen het paleis.

Gluren en bronnen

Door zoveel mogelijk te gluren van de ene kamers naar de anderen tijdens de rondleiding, probeerde Childs een goede indruk te krijgen van het geheel. Daarnaast gebruikte hij zijn bronnen, die hem wisten te voorzien van informatie. Uiteindelijk lukte het Childs om de vijftien filmlocaties na te maken. 

‘Toen ik daar rondliep’

„Alles waar ik aan kon denken toen ik daar rondliep, was hoe we deze kamers in ruimtes konden veranderen waar de actie kon plaatsvinden. Waar mensen gesprekken konden voeren, hoe we daar de interesse van de kijker konden vasthouden”, aldus Childs aan de Royal Television Society. 

Disclaimer?

Eind 2020 liet de Britse minister van Cultuur weten dat hij van mening is dat Netflix een disclaimer moet laten zien bij ‘The Crown’. Volgens Dowden gaat het om een fictief verhaal en is dat zonder disclaimer niet geheel duidelijk. Wel geeft de minister aan dat het ‘prachtig geproduceerd’ werk is. 

Tags

Britsbrits koningshuisBritse koningshuisBritse RoyalsBuckingham PalaceElizabethQueen ElizabethThe Crown

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie