Zo zagen we vriendin van Diederik Samsom niet eerder

Diederik
Door: Jos La Grande
13-09-2019

View this post on Instagram

The good life 🇮🇹

A post shared by Saar Van Bueren (@sara_van_bueren) on

Daarom werd Diederik Samsom dus verliefd op zijn Saar…

De vrolijkheid spat van de foto’s af die Van Bueren zelf heeft geplaatst op haar eigen Instagram Saravanbueren. Sedert een jaar is het ‘aan’ met de voormalig PvdA-leider, die de nieuwe kabinetschef wordt van klimaat-commissaris Frans Timmermans. Van Bueren deelt met het publiek prachtige momenten uit de campagne van haar PvdA-baas.

Spinfabriek

De benoeming van haar inmiddels vriend Diederik Samsom heeft nogal wat consequenties, want uit de Brusselse spinfabriek sijpelde door dat zijn vriendin naar een andere positie gaat uitkijken. Want in de nieuwe situatie is er sprake van een gezagsverhouding tussen kabinetschef Diederik en staflid Van Bueren.

Daar komt gedoe van, moet de conclusie zijn geweest.

Voor Van Bueren is dat mogelijk toch een bittere pil, want ze werkte mee aan de succesvolle campagne van haar baas Frans Timmermans, de TourdeFrans. Tegen alle verwachtingen in trok Timmermans, vooral in Nederland, zijn partij de PvdA uit een diep moeras. En zijn nieuwe, opnieuw invloedrijke positie in de Europese Commissie heeft Limburgse Frans te danken aan het professionele werk van Saer.

Timmermans is één van de meest ervaren politici van Nederland. Zijn politieke voorbeeld is voormalig minister van Buitenlandse Zaken wijlen Max van der Stoel. Het is niet uit te sluiten dat Timmermans na deze periode zich alsnog opwerpt als PvdA-leider en een gooi doet naar het premierschap. Want dat is het enige dat nog ontbreekt op zijn erelijst en Timmermans is ijdel én politiek gulzig.

Niet raar

Dat is ook de reden waarom Samsom door Timmermans naar Brussel is gehaald. Hij zou zijn ideale vervanger zijn en het is het helemaal niet raar dat Samsom zich op het allerhoogste niveau met klimaatzaken wil bezighouden. Héél toevallig weet Samsom daar héél veel vanaf. Hij is opgeleid als kernfysicus, kwam al snel bij Greenpeace terecht waar hij professioneel ging actievoeren en nadat hij door zijn politieke ‘vriend’ Asscher behendig politiek pootje was gelicht, werd hij een van de gezichten van de wondere wereld van het Nederlandse klimaatbeleid.

Diederik

Roddelfabriek

Al veel eerder werden Samsom en Saar van Bueren in één adem genoemd. Dat gebeurde in 2013 op het Binnenhof. Ook toen was Van Bueren succesvol als communicatiedeskundige en bovendien een stralende verschijning tussen alle dossiervreters. Het Binnenhof is namelijk een grote roddelfabriek en zeker als er sprake is van een echtscheiding van een prominente politicus als Samsom.

Echter, alle geruchten over een mogelijke romance met Diederik Samsom werden destijds glashard ontkend. Voor Diederik was het een pijnlijke fase, want alle echtscheidingsperikelen lagen op straat. Een jaar later werd Sara van Bueren overigens lid van het team van Frans Timmermans in Brussel. Hierover berichtte DenD gisteren.

Volgens verschillende media is er het afgelopen jaar sprake van een relatie tussen de nieuwe Brusselse kabinetschef en Saar. De twee tortelduiven bouwen in Brussel samen een nieuw leven op, dat voor een groot deel in het teken staat van politiek en met liefde voor elkaar.

Saar, die ooit tegen Diederik zei dat hij een kostuum moest dragen in plaats van een spijkerbroek, houdt van stijl, de Italiaanse keuken, Umbrië en Ajax, zo blijkt. Een geweldige combinatie. Puur liefdesgeluk. Wat wil je nog meer?

 

Diederik Samsom
Maart 2013: Saar en Diederik in de wandelgangen van de Tweede Kamer.
Saar van Bueren
September 2012: Diederik Samsom met zijn assistent Saar van Bueren tijdens een pauze in een RTL-debat in Koninklijk theater Carré.

 

Meer DenD