Vriendin Saar van Diederik Samsom gaat op zoek naar andere baan

Diederik
Door: Jos La Grande
12-09-2019
Diederik Samsom
Maart 2013: Diederik Samsom met zijn assistent Saar van Bueren in de wandelgangen van de Tweede Kamer.

Vervelende kwestie in Huize Diederik Samsom. Zijn benoeming tot kabinetschef van Frans Timmermans, de nieuwe Europees commissaris Klimaatzaken, leidt ertoe dat zijn vriendin Saar van Bueren het veld gaat ruimen in het team van de Euro-bobo.

De blonde politiek adviseur van Timmermans in Brussel is sinds een jaar de partner van Samsom. Besloten is dat Saar van Bueren, om alle praatjes te voorkomen, iets anders gaat doen. Diederik Samsom, die zich als een vis in het water voelt, in de klimaatwereld, zou anders de directe baas worden van zijn vriendin. Waarschijnlijk wordt uitgekeken naar een geschikte functie elders in de Brusselse banencircus.

Overigens werd de naam van Van Bueren in 2013 ook al genoemd toen Samsom in 2013 scheidde van zijn toenmalige vrouw Tineke. Normaal is dat geen nieuws voor de politieke redacties, maar Samsom had in de campagne in een verkiezingsspotje gehamerd op zijn gezinsleven en zijn kinderen kwamen toen ook in beeld.

Toen, in 2013, waren er geruchten over een mogelijke affaire tussen Van Bueren en Samsom. Maar dat is altijd hardnekkig ontkend. Ook nu trouwens nog.

Van Bueren vertrok in het najaar van 2014 naar Brussel en werd lid van het team van Frans Timmermans. In de huidige berichten wordt benadrukt dat Samsom en Saar pas een jaar een relatie hebben.

Overigens is in sommige kringen ook kritiek geuit op de benoeming van Samsom, omdat die in strijd zou zijn met de Europese benoemingsregels. Een kabinetschef zou niet dezelfde nationaliteit mogen hebben als zijn baas de Europees commissaris. Kennelijk heeft Timmermans hiervoor ontheffing gekregen, maar in de procedureregels staat het wel. Diederik was een compaan van premier Mark Rutte, toen ze destijds het VVD/PvdA-kabinet smeedden.

Zie hier:

Tekst

 

.

Zie hier:

Tekst

 

Meer DenD