ZO ziet de vakantie van Mark Rutte eruit: ‘Altijd hetzelfde’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Mark Rutte gaat elk jaar twee keer op vakantie. Wat hij dan allemaal doet? Simpel. Dat is namelijk áltijd een vast recept: hetzelfde hotel, dezelfde restaurants en dezelfde wandelingen. ,,We kunnen nog makkelijker de videobanden van het jaar ervoor afspelen”, vertelt goede vriend Koen Petersen.

Rutte neemt elk jaar twee weken vakantie. In de zomer gaat hij een week naar New York en in de winter op wintersport. Goede vriend Koen Petersen, die altijd met Rutte meegaat, vertelt hoe hun vakanties eruitzien.

Voorspelbare week

,,We zeggen altijd dat we nog makkelijker de videobanden van het jaar ervoor kunnen afspelen omdat we van die vaste ankerpunten hebben”, vertelt Petersen aan tafel bij Op1. Wanneer ze gaan skiën gaan ze altijd naar hetzelfde hotel en eten ze op dezelfde plek. ,,En het weer is altijd mooi. Dus wat dat betreft is het een voorspelbare week.”

Wáárom altijd hetzelfde?

Voor de vakantie naar New York geldt precies hetzelfde. ,,We hebben een hotelletje in Chinatown en we wandelen dan door New York naar Columbia University, dat is een kilometer of tien daar vandaan. Dan wandelen we met een bocht terug en dan hebben we 25 kilometer gewandeld. En op vaste plekken drinken we dan koffie en eten we iets.”

Waarom áltijd hetzelfde? ,,Omdat je weet wat je krijgt”, legt Petersen uit. ,,Het is leuk en je hoeft ook niet altijd na te denken. Anders moet je weer in de toeristengids gaan kijken. Nu kunnen we het gewoon over interessantere dingen hebben dan de vraag waar je gaat eten.”

Tags

MARK RUTTEOP1VAKANTIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck