Zomercarnaval en Rotterdam Unlimited afgeblazen om corona

Door: DitjesDatjes
10-04-2020

Het Zomercarnaval in Rotterdam op 25 juli gaat niet door. Volgens de organisatie kunnen de groepen die zouden meedoen aan de 35e editie van de Straatparade zich niet voorbereiden door de huidige coronaregels. Ook is het momenteel moeilijk om geldschieters te vinden. Sowieso is nog niet duidelijk of het kabinet toestemming geeft voor het doorgaan van evenementen als het Zomercarnaval, die na 1 juni op de agenda staan.

Tekst gaat verder onder advertentie

Niet alleen het Zomercarnaval is afgeblazen, ook de straatfestivalweek Rotterdam Unlimited is geschrapt. Die gaat aan het Zomercarnaval vooraf en stond gepland van 21 tot en met 25 juli.

“Het was voor zowel het bestuur van Zomercarnaval als de directie van Rotterdam Unlimited een moeilijke, maar onvermijdelijke beslissing in deze onzekere tijden. Gezondheid en veiligheid voor zowel participanten, artiesten, crew en publiek zien wij als allerhoogste prioriteit; het voortzetten van de voorbereidingen zou niet getuigen van veel realiteitszin”, zegt festivaldirecteur Guus Dutrieux.

De volgende editie van Rotterdam Unlimited, met het jubileum van de Zomercarnaval Straatparade, vindt volgend jaar plaats van 27 tot en met 31 juli.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD