Zorgen om Queen Elizabeth? ‘Meer afzeggingen in de toekomst’

Zorgen om breekbare Elizabeth
Door: Charlotte Wijnen
21-10-2021

Het was even schrikken toen gisteren werd aangekondigd dat Queen Elizabeth op doktersadvies moet rusten. Hoewel koninklijke bronnen benadrukten dat er geen reden tot zorgen is om haar gezondheid, werd haar trip naar Noord-Ierland op het allerlaatste moment geannuleerd.

Het lijkt erop dat de Queen wat gas terugneemt qua werkzaamheden, iets wat ze nooit eerder heeft gedaan. Met grote tegenzin annuleerde ze haar trip naar Noord-Ierland op advies van de artsen. De beslissing was zelfs zo last-minute dat het paleispersoneel al in Belfast op haar komst aan het wachten was.

Meer afzeggingen

Toch bestaat er een grote kans dat er meer afzeggingen volgen in de toekomst. ,,Als je 95 wordt en je een functie hebt als de Queen, zijn die afzeggingen onvermijdelijk. Gezien haar leeftijd denk ik dat het af en toe zal moeten”, vertelt koninklijke commentator Joe Little in Daily Mail.

Nu Elizabeth fysiek wat kwetsbaarder begint te worden, zou dat voor prins Charles perspectief kunnen bieden. Hij wacht al jaren op het overnemen van de troon. Toch zal hij nog even moeten wachten, want volgens koninklijke bronnen is er geen reden tot bezorgdheid. De Queen is volgens de artsen toe aan rust, die haar eerder ook al adviseerden geen alcohol meer te drinken. Maar sprake van een ‘sterke achteruitgang’ is er niet.

Meer DenD