Zorgt gewonde teen voor einde WK Lieke Martens?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Het ziet er niet goed uit voor Lieke Martens. Ook vanochtend heeft de sterspeelster van het Nederlandse elftal niet meegetraind met de andere vrouwen. Een blessure aan haar teen zou de oorzaak zijn. De andere vrouwen die woensdag niet meetrainden stonden vandaag wel weer op het veld.

Pijn

Lieke Martens zat vanochtend aan de zijkant toe te kijken hoe haar teamgenoten aan het trainen waren. Na de wedstrijd van afgelopen dinsdagavond, waarbij Nederland tegen Japan moest, kreeg Martens meer last van haar teenblessure. Naar verluidt zou er iemand op zijn gaan staan tijdens het feestvieren na de wedstrijd. De voetbalster zelf liet gister nog blijken wel vertrouwen te hebben dat ze morgenmiddag op het veld staat. ,,Ik kan wel wat hebben”, zei ze. ,,Je grijpt alles aan om zo mijn mogelijk pijnt te hebben. Ik verwacht dat de pijn morgen minder is en zaterdag nog minder.”

Morgen spelen de voetbalvrouwen tegen Italië in de kwartfinale van het WK. Bondscoach Sarina Wiegman zal morgen beslissen of Lieke op het veld staat of vanaf de bank moet toekijken. De rest van de selectie is wel in goede conditie.

Populair

Als Lieke niet mag spelen zal dat voor veel mensen een teleurstelling zijn. De Limburgse is de meest populaire speelster van het Nederlandse elftal, en wereldwijd kennen veel mensen haar naam. Op Instagram heeft ze meer dan een miljoen volgers. Er zijn maar twee vrouwelijke speelsters, de Amerikaanse Alex Morgan en de Braziliaanse Marta, die er meer hebben.

 

Tags

BLESSUREBONDSCOACHGEWONDLIEKE MARTENSSARINA WIEGMANSPELENWK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie