Zoveel kost het kasteel van familie Meiland

Meiland
Door: Lies Jansen
06-06-2020

Het is al een tijd bekend. Familie Meiland komt binnenkort terug naar Nederland. De ondernemersfamilie wist van Chateau Marillaux een razend succes te maken. Het kasteel is direct in het eerste jaar volgeboekt. Nu staat het kasteel officieel te koop. Op de website van het kasteel staat de vraagprijs…

De vraagprijs van het kasteel

De gelukkige nieuwe eigenaar moet wel over een behoorlijke portemonnee beschikken. De vraagprijs start boven een miljoen euro. €1.250.000 om precies te zijn. Voor die prijs krijg je dan wel een riant oppervlak van 950 vierkante meter en een opgeknapt kasteel uit het jaar 1870. 

Details over het kasteel

De folder op de website vermeldt dat originele details bewaard zijn gebleven. Verder staat er: ,,Het gebouw heeft vijftien open haarden met marmeren schouwen. Eiken vloerdelen op de begane grond en eerste verdieping. Paneeldeuren met origineel hang en sluitwerk in het hele pand en diverse glas in lood ramen. Het gebouw is voor driekwart onderkelderd. De oliegestookte verwarmingsketel (2019) verwarmt de gastenkamers op de eerste verdieping en vier van de slaapkamers op de tweede verdieping. De elektrische bedrading is voor ongeveer 50% aangepast.”

Hand op de knip voor de familie

Eerder schreven we over de moeilijke periode waar de familie nu mee te maken heeft. Het coronavirus kent vele slachtoffers, onder wie horecaondernemers. In de laatste aflevering van Chateau Meiland was te zien hoe ze een behoorlijk bedrag moesten terugboeken naar de gasten, wegens de annuleringen. Voor nu moet de familie in ieder geval tot 15 juni de hand op de knip houden. 

Meer DenD