Zwager Thijs Römer: “Als hij steun nodig heeft, zullen we hem die geven”

Familie steunt Thijs Römer
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

In november 2022 werd bekend dat Thijs door het Openbaar Ministerie strafrechtelijk wordt vervolgd voor seksueel grensoverschrijdend gedrag, en afgelopen maand zette Igone de Jongh een punt achter hun relatie. In een interview met het tijdschrijft Weekend laat zwager Frederik Brom zich uit over de situatie. 

“Het is schrikken”

Frederik Brom en zijn vrouw Nienke Römer zijn al bijna twintig jaar een gelukkig showbizzkoppel. Afgelopen november werd bekend dat Nienke’s broer, Thijs Römer, door het Openbaar Ministerie strafrechtelijk wordt vervolgd vanwege online zedendelicten met drie minderjarigen in de leeftijd van veertien tot zestien jaar. Deze maand heeft zijn inmiddels ex-vrouw zette Igone de Jongh een punt achter de relatie. De scheiding van zijn zwager zag Frederik niet aankomen. “Ik heb niet zó’n relatie met Thijs en Igone dat ik goed zicht heb op hun huwelijk. Het is toch moeilijk om te bepalen wat er precies achter de voordeur gebeurt. Als ze het dan mededelen, is het toch schrikken”, zegt hij in het interview met Weekend.

“We houden van alle twee erg veel”

In het interview benadrukt Frederik een aantal keer duidelijk dat hij en zijn vrouw ‘geen enkele rol’ in deze situatie spelen. Ondanks de goede band houden Frederik en Nienke voor zover dat kan afstand tot de situatie. “Het is niet zo dat we alles wekelijks met elkaar delen. En zéker in deze periode zijn ze erg op zichzelf en dicht bij elkaar geweest, om toch deze storm te lijf te gaan. (…) Wij lopen er een beetje achteraan, wij weten het ook echt niet. We houden van alle twee erg veel, dus we wensen ze beiden het allerbeste.”

Steun

Op de vraag hoe hij en zijn vrouw omgaan met de beschuldigingen aan het adres van Thijs, reageert hij het volgende: “Daar zal Thijs mee moeten dealen, en hoe dat uitpakt, weten we niet. Als hij steun nodig heeft, zullen we hem die geven. We zijn familie en ik stuur hem berichten dat we er zijn, dus ik denk dat hij zich daardoor wel gesteund voelt, want daar ben je familie voor. Maar verder is het een juridische kwestie.”

Gelukkig in de liefde

Zelf is hij dit jaar twintig jaar samen met zijn vrouw. “Hoe ik het volhoud? Ja, keihard werken, haha! Nee hoor, je moet ook gewoon geluk hebben dat je een leuke vrouw treft. Dat is belangrijk, en dat je naar elkaar blijft kijken. En elkaar de ruimte gunt om te groeien, dat het allemaal een beetje in beweging blijft. Nienke heeft een mooie schrijf-carrière en is nu ook aan het regisseren, we hebben elkaar daar nooit mee in de weg gezeten. Ik kan mijn projecten blijven spelen, daar heb ik alleen maar steun in gevoeld, en ik geloof dat zij dat ook voelt.”

Tags

Frederik BromNienke RömerThijs Römervervolgingzedendelict

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie