Zwangere Soundos niet meer welkom in film: ‘Ben er kapot van’

Zwangere Soundos geweigerd bij film
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Pijnlijk nieuws voor Soundos El Ahmadi. De actrice werd gevraagd voor een rol in een kinderfilm, maar toen ze vertelde dat ze zwanger is, had de productiemaatschappij geen interesse meer in haar. ,,Ik ben er werkelijk kapot van.”

Soundos werd gevraagd voor een rol in een nieuwe kinderfilm. Ze was enorm enthousiast en zei direct ja. ,,Het ging om een rol als voetbaltrainer van jonge meiden. Echt iets voor mij. De film gaat over vriendschap en empowerment”, schrijft Soundos op Instagram.

‘Nu willen ze mij niet meer’

Maar nadat ze zo eerlijk was over haar zwangerschap, was ze ineens niet meer welkom in de film. ,,Nu willen ze mij niet meer. Ben er werkelijk kapot van. Had ik mijn bek moeten houden?”, vraagt ze zich af.

Soundos twijfelde om het pijnlijke nieuws met haar volgers te delen. ,,Maar ik wil niet alleen en eenzaam met mijn verdriet zitten. Ik wil ook actrices waarschuwen in deze industrie, dat als ze leven aan het maken zijn, ze dat vooral niet moeten vertellen. Want dan is HUN leven als actrice voorbij.”

Het steekt Soundos dat mannen die vader worden het wel kunnen vertellen zonder problemen. ,,Zij worden gefeliciteerd en als wij vertellen dat we moeder worden, worden we gestraft”, schrijft ze.

Zwangerschapsdiscriminatie

Toen de actrice verhaal ging halen bij de productiemaatschappij, kreeg ze een ‘bullshit verhaal’ te horen. ,,Dat het ‘artistiek niet meer klopt’. Vertel deze onzin maar aan iemand anders vriend”, sneert ze. ,,Zwangerschapsdiscriminatie maakt mijn discriminatie kwartet compleet.”

De situatie heeft haar gebroken. ,,Jullie hebben mijn hart gebroken tijdens een fase in mijn leven die prachtig en positief zou moeten zijn. Fok dit systeem. Tijd voor verandering in deze filmwereld!”

Tags

SOUNDOSSOUNDOS EL AHMADIZWANGERZWANGERSCHAP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck