Zweedse Koning pakt koninklijke titels van kleinkinderen af

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De kleinkinderen van de Zweedse koning Karel XVI Gustaaf dragen niet meer de titel Koninklijke Hoogheid. Dat heeft de Koning besloten. Dat betekent ook dat er van de kinderen niet meer verwacht wordt om koninklijke verplichtingen na te komen.

Kansen

Hoewel de kinderen dus niet meer verplicht naar officiële gelegenheden hoeven te gaan, dragen ze nog wel de titel Prins of Prinses. De kinderen van de Koning, dus de ouders van zijn kleinkinderen, zijn blij met deze verandering. Prinses Madeleine heeft samen met Chris O’Neill drie kinderen. ,,Eerder vandaag besloot de raad dat Leonore, Nicolas en Adrienne niet langer bij het Koninklijk Huis horen”, schrijft ze op Instagram. ,,Deze verandering is al lange tijd geleden gepland. Chris en ik denken dat het goed is dat onze kinderen nu meer kansen krijgen om hun eigen leven als individuen te vormen.”

De broer van Madeleine, Philip, is ook blij met de aanpassing en denkt dat het beter is voor zijn twee kinderen. ,,We zien dit als een positieve verandering in het leven van Alexander en Gabriël. Ze houden hun titel als graaf, die wij belangrijk vinden en ook trots op zijn. We blijven doorgaan met focussen op de dingen die wij belangrijk vinden en steunen de Koning en Kroonprinses – de toekomstige leider van het land – en participeren in de beslissingen en activiteiten van de Koning.”

Madeleine en Philip hebben nog een oudere zus: Victoria. Zij is de Kroonprinses en haar kinderen blijven lid van het Koninklijk Huis.

Tags

Kleinkinderenkoning Karel GustaafkroonprinsesPrinses VictoriatitelsZweden

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie