19 Kids and Counting-ster in strenge gevangenis: ‘Zeer strenge regels’

Josh Duggar in strenge gevangenis
Door: Charlotte Wijnen
04-07-2022

Josh Duggar, de oudste zoon uit de realityserie ’19 Kids and Counting’ is schuldig bevonden aan het bezitten van kinderporno. Hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12,5 jaar. In de gevangenis wordt het hem niet makkelijk gemaakt, want er gelden zeer strenge regels.

De politie ontdekte in 2019 dat Duggar meer dan 600 foto’s en video’s had bekeken en gedownload van jonge kinderen, sommigen ‘zo jong als peuters’, die seksueel werden misbruikt. Hij werd schuldig bevonden op 9 december vorig jaar en zit sindsdien in de gevangenis.

Op 25 mei is Duggar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12,5 jaar. Hij verblijft in de Federal Correctional Institution in Seagoville, Texas. Het gaat om een strenge gevangenis die zeer strenge regels hanteert. Dat meldt TMZ.

Strenge regels

Zo moet Duggar zijn cel brandschoon houden, moet hij doordeweeks om half 8 ’s ochtends zijn bed in militaire stijl opgemaakt hebben en moet hij veel klusjes doen als vegen, dweilen en de muren schoonmaken.

Daarnaast moeten gevangenen om 21:15 uur al stoppen met luid te praten en mogen ze geen kaartspelletjes meer spelen. Om 23:00 uur moeten ze in hun cel zijn en om middernacht mag er geen geluid meer gemaakt worden.

Twintig jaar onder toezicht

Alle gevangenen krijgen een set kleding van vijf shirts, vijf onderbroeken, één paar schoenen, vijf broeken, vijf paar sokken en een riem die ze zelf schoon moeten houden. Wanneer een gevangene de strenge regels verbreekt, volgen er straffen.

Als Duggar na 12,5 jaar weer op vrije voeten is, zal hij nog voor twintig jaar onder toezicht staan. Ook moet hij toestemming krijgen om zijn eigen minderjarige kinderen te mogen zien.

Meer DenD