3FM-dj vindt nieuwe Glazen Huis spannend

Door: DitjesDatjes
13-12-2017

APELDOORN – De metamorfose van het Glazen Huis zorgt bij 3FM-dj Domien Verschuuren voor extra spanning. De mobiele studio, die vanaf maandag in Apeldoorn het middelpunt vormt voor de actie Serious Request, is dit jaar volledig van glas. ,,De muren van de slaapkamer zijn ook van glas en overal hangen camera’s. Je even terugtrekken wordt lastig. Dat vind ik wel spannend”, vertelt de dj.

,,Maar aan de andere kant is het ook niet voor niks een glazen huis en maakt dit het wel heel echt. Je wilt mensen echt het gevoel geven dat ze een week lang samen met ons in het Glazen Huis wonen.” Toch hoopt Verschuuren op een gordijntje. ,,Het is namelijk best heftig om mij ’s ochtends vroeg te zien.”

De dj, die voor de vierde keer zes dagen lang radio en tv gaat maken voor het goede doel zonder daarbij te eten, heeft dit keer gezelschap van nieuwkomers Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn. De radiozender koos ervoor dit jaar weer drie dj’s in het Glazen Huis te zetten. Vorig jaar zat Verschuuren alleen met Frank van der Lende. Hoewel dat extra zwaar was, kijkt de dj terug op een bijzondere editie. ,,Allebei twaalf uur per dag radio maken, dat is wel heel vet. Je was zó aangewezen op doorzettingsvermogen en het was ook heel intiem.” Desondanks kijkt hij er naar uit dat hij dit jaar twee nieuwe gezichten aan zijn zijde heeft. ,,De mensen kunnen nu echt met hen kennismaken.”

Tips

De ervaringsdeskundige heeft zijn collega’s al wel van wat tips voorzien. ,,Maar die hebben ze tot nu toe bijna allemaal overboord gegooid. Ik vind namelijk dat je je niet echt kunt voorbereiden, maar zij vinden van wel en zijn bijvoorbeeld flink aan het sporten.” Zelf is Verschuuren dezer dagen niet in de sportschool te vinden. Wel bouwt hij zijn eten af. ,,Normaal eet ik ’s ochtends twee broodjes en nu één en de gevulde koek die ik altijd in de studio pak, laat ik liggen.”

Het Rode Kruis gebruikt de opbrengst dit jaar om gezinnen te herenigen die door een ramp of oorlog zijn verscheurd. De dj heeft grote verwachtingen van Apeldoorn. ,,Ik krijg al sinds januari berichtjes over acties die zijn opgezet en iedere dag komen er nu wel een paar mails binnen van mensen die een liedje hebben gemaakt of een clubactie zijn begonnen bij hun vereniging. Het leeft echt enorm, ik heb er het volste vertrouwen in.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD