7 Vragen aan Anouk Smulders

Door: Vanessa Bontje
06-06-2020


 ,,Vrouwen moeten elkaar inspireren”Anouk Smulders (45) heeft een indrukwekkende carrière. Op jonge leeftijd kreeg ze een cosmeticacontract voor modehuis Christian Dior. Ze stond op de covers van internationale glamourmagazines en liep modeshows voor Ralph Lauren, Yves Saint Laurent, Issey Miyake en Armani. Anouk presenteerde televisieprogramma’s en is nu één van de deskundigen van SBS Shownieuws. Daarnaast heeft ze een nieuwe passie: online platform: Grace&Us. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

1. Je hebt een prachtig gezin, een glansrijke carrière, een schitterend huis, maar na 20 jaar hard werken, liep je toch tegen zelf aanWat gebeurde er? 
 
,,Sommige mensen spreken over een midlife crisis, maar zelf noem ik het liever een midlife celebration. Ik was voortdurend aan het rennen. Ik vond het niet heel leuk meer, voelde me leeg. Vergeet niet, ik ben werkzaam in een wereld waarin alles mooi wordt gemaakt. Ik miste op een gegeven moment de echtheid en vroeg me af: waar word ík blij van?”  

2. Een jaar geleden werd je zus Nicole ernstig ziek. Heeft dat ook een rol gespeeld? 
 
,,Dat was een heftig proces. Je wordt keihard met de feiten geconfronteerd. Alles wordt relatief. En dan is er opeens een onbekende vrouw in Argentinië die donor wordt. Zonder voorwaarden, dat is zo mooi. Het gaat overigens goed met m’n zus.”   

3. Jouw ‘midlife celebration’ heeft geleid tot de oprichting van online platform Grace&Us, voor en door wereldwijven, zoals jij ze noemt. Wat wil je ermee bereiken? 
 
,,Grace&Us is voor vrouwen van 25 tot 60 jaar. Alhoewel… mijn moeder van 75 vindt het ook superleuk. Grace&us gaat over inspireren, echtheid en durven doen. Vrouwen moeten niet elkaars uitdaging zijn, maar elkaar inspireren. Mijn boodschap is: als je iets wilt, dóe het!” 
 
4. Het symbool van Grace&Us is een veertje, leg uit! 
 
,,Veren staan symbool voor veerkracht, maar ook voor bescherming, spiritualiteit, liefde en waarheid. Precies wat Grace&Us is. Noem het toeval, maar de veren kwamen steeds vaker letterlijk op m’n pad. Ik vond ze overal. Het veertje als inspiratiebron verkopen we als hangertje. Om zelf te dragen of cadeau te doen.”   

5. Je wil los te komen van ‘ingesleten patronen’, zoals altijd in control willen zijn. Lukt dat? 
 
,,Gewoontes zijn hardnekkig. Maar het is goed om ernaar te kijken en jezelf af te vragen: Waarom doe ik het? En wil ik het ook zo blijven doen? Het gaat vooral om de bewustwording.” 

6. Wat voor televisieprogramma zou je graag willen maken?  
 
,,Ik zou het format van Grace&Us heel erg graag op televisie brengen; een programma met en over inspirerende vrouwen. Maar het concept is ook zeer geschikt voor online of als magazine.”   

7.  Kent Nederland de echte Anouk of is er iets dat we niet van je weten? 
 
,,What you see is what you get. Ik ben een harde werker en heel communicatief ingesteld; ik kan overweg met mensen uit alle lagen van de samenleving. Misschien vinden sommigen mij te direct, maar ik vind het belangrijk om altijd eerlijk te zijn.” 

Meer DenD