71-jarige zanger Jackson Browne besmet met coronavirus

Door: DitjesDatjes
25-03-2020

Zanger Jackson Browne is positief getest op het coronavirus. De 71-jarige singer-songwriter meldt aan Rolling Stone dat hij het virus vermoedelijk op 12 maart tijdens het benefietconcert Love Rocks NYC in New York heeft opgelopen.

“Toen ik begon te hoesten en koorts kreeg, heb ik me meteen laten testen. Mijn symptomen zijn erg mild, dus ik heb geen medicatie nodig en ik hoef al helemaal niet naar het ziekenhuis”, zegt de Amerikaanse zanger. Op het benefietconcert traden onder anderen ook Macy Gray, Cindy Lauper, Joss Stone en Leon Bridges op. De opbrengst ging naar een stichting die zieken van voedsel voorziet. Het is niet bekend of beide zangeressen of de andere deelnemers aan het concert het virus ook hebben opgelopen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Browne heeft een boodschap voor zijn jongere fans. “Zij moeten deelnemen aan de wereldwijde reactie om de verspreiding van dit virus te stoppen. Dat betekent dat ze nergens heen moeten gaan en met niemand in contact moeten komen.” De staat New York telt woensdag ruim 26.000 bevestigde besmettingsgevallen. De burgemeester van de Amerikaanse stad riep op 12 maart, de dag dat Love Rocks NYC plaatsvond, de noodtoestand uit.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD