Aaf Brandt Corstius wil Derksen, Gijp en Genee ‘een klap voor hun bek verkopen’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie
Johan Derksen

Het schaapachtig gelach van Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee van het praatprogramma Voetbal Inside naar aanleiding van de verkrachting van Jelle Brandt Corstius is voor zijn zus Aaf (en columniste) reden om het trio voor hun bek te timmeren.

Aaf Brandt Corstius is zo kwaad over het gelach van het trio in de uitzending van vorige week over de onthulling dat haar broer destijds is verkracht en daarmee naar buiten kwam in verband met de MeeToo-discussie dat ze vanochtend in haar column in de De Volkskrant aankondigde dat ze geweld gaat gebruiken als ze de heren tegenkomt.

,,Ik zal de mannen van Voetbal Inside de volgende keer dat ik ze tegenkom alledrie een klap voor hun bek geven, want ik denk niet dat het concept ‘praten met vrouw’ goed werkt bij ze.”

Veel hoop dat het werkt heeft Aaf niet: ,,Zij zullen er vervolgens de slappe lach om krijgen, maar zoals gezegd: ze kunnen niets anders. Ik word heel moe van domheid.”

Jelle Brandt Corstius

Het is niet de eerste keer dat Johan Derksen en René van der Gijp zwaar onder vuur liggen. Een paar weken geleden werd er in het programma zware kritiek geuit op de RTL-leiding en op medewerkers, onder wie Humberto Tan. Dat werd door de commerciële zender als een dolk in de rug ervaren. De vraag is of Voetbal Inside na dit seizoen een vervolg krijgt.

Ook Jelle Brandt Corstius is woedend en twitterde naar aanleiding van een mededeling van RTL dat de zender ‘geschrokken’ is. Het misbruik zou hebben plaatsgevonden achter de schermen bij Barend & van Dorp, dat destijds werd geproduceerd door Holland Media House en nu is opgegaan in Bleu Circle.

Jelle via Twitter: ,,Als RTL echt geschrokken is van mijn verhaal, zouden ze dat seksistische vutprogramma eens moeten stoppen”.

Jelle Brandt Corstius vertelde vorige dinsdag in Trouw dat hij aan het begin van zijn televisiecarrière is verkracht. Hij werd gedwongen tot orale seks, maar heeft anale seks voorkomen.

De onthulling van Brandt Corstius over het misbruik kwam na de affaire met de Amerikaanse filmproducent Weinstein, die blijkt talloze actrices vanuit zijn machtspositie in Hollywood  te hebben misbruikt. Sindsdien zijn er talloze coming-outs. Bijvoorbeeld vanochtend ook de succesacteur Kevin Spacey (Hoise of Cards), die zich verontschuldigt voor zijn gedrag als 24-jarige, maar ook bekend maakte dat hij vanaf nu ook als homoseksueel door het leven gaat.

Tags

AAF BRANDT CORSTIUSJELLE BRANDT CORSTIUSJOHAN DERKSENRENE VAN DER GIJPRTLVOETBAL INSIDEWILFRED GENEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck