Aanklagers New York zeggen nieuw bewijs tegen R. Kelly te hebben

Door: DitjesDatjes
24-07-2021

De aanklagers van de staat New York zeggen meer bewijs te hebben verzameld tegen R. Kelly. Zij hopen dat zij dit bewijs van de rechtbank mogen gebruiken als de zaak volgende maand van start gaat. Dat melden diverse Amerikaanse media.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het zou gaan om nieuwe verklaringen van seksueel misbruik van twintig anonieme vrouwen en twee anonieme mannen. Een van de mannen zou zeventien jaar oud zijn geweest toen R. Kelly hem zou hebben gedwongen tot seksuele handelingen. Er zouden ook filmopnames zijn.

De rechtbank stemde er eerder deze maand in toe de rechtszaak anderhalve week uit te stellen omdat de advocaten van R. Kelly meer tijd nodig hadden om de zaak voor te bereiden.

Aanklachten

Kelly (54) moet zich in New York verantwoorden voor dezelfde aanklachten die in Chicago tegen hem lopen: minderjarige meisjes tegen hun wil in vasthouden, hen dwingen tot seksuele handelingen en hen fysiek en verbaal mishandelen. De zanger ontkent tot op heden alle aantijgingen aan zijn adres.

De nieuwe advocaten van Kelly werden op 22 juni aangesteld, een dag nadat de zanger vanuit Chicago naar New York werd overgeplaatst. De selectie van de juryleden zal wel op 9 augustus van start gaan.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD