Aboutaleb geeft ‘songfestivalsleutels’ aan Turijn

Door: DitjesDatjes
25-01-2022

Rotterdam heeft het Eurovisie Songfestival-hoofdstuk officieel afgesloten. Burgemeester Ahmed Aboutaleb overhandigde dinsdag voorafgaand aan de loting voor de halve finales de ‘songfestivalsleutels’ aan de volgende gastheer, ambtgenoot Stefano Lo Russo van Turijn.

Rotterdam heeft geheel volgens de songfestivaltraditie een eigen stadsherinnering aan een enorme songfestivalsleutelbos, die sinds 2007 van gastheer naar gastheer gaat, toegevoegd. De sleutels worden daarna vaak tentoongesteld. In Rotterdam was dat in de centrale ontvangsthal van het stadhuis.

Aboutaleb noemde het organiseren van het songfestival “een grote uitdaging”, zeker in coronatijd. Hij had een aantal adviezen voor zijn opvolger Lo Russo: “Werk samen en werk hard”, zo gaf hij mee. “Het gaat de komende tijd over budgetten, budgetten, budgetten, veiligheid en security. Maar het wordt vast een mooie show.”

De sleutelbos was ruim twee jaar in Rotterdamse handen. De loting voor de editie van vorig jaar was al in januari 2020. Toen was nog niet duidelijk dat het songfestival in dat jaar niet door kon gaan vanwege corona. Voor de editie van 2021 werd de uitslag van de loting van 2020 gebruikt.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD