Acht jaar cel geëist tegen Shakira vanwege belastingontduiking

Door: DitjesDatjes
29-07-2022

De Spaanse justitie heeft een celstraf van acht jaar geëist tegen Shakira vanwege belastingontduiking. De 45-jarige Shakira zou over de jaren 2012-2014 haar inkomstenbelasting van 14,5 miljoen euro niet hebben betaald. De zangeres zegt dat ze niets verkeerd heeft gedaan, omdat ze destijds niet in Spanje woonde.

Volgens de aanklagers heeft de schatrijke zangeres met een netwerk van zeker veertien ondernemingen inkomsten voor de Spaanse belastingdienst verborgen gehouden. Ze zou in de jaren 2012-2014 meer dan de helft van elk jaar in Spanje hebben verbleven. Shakira’s advocaten zeggen dat ze op de Bahama’s woonde en pas in 2015 naar Spanje verhuisde. Ze had sinds 2011 een relatie met de Spaanse voetballer Gerard Piqué, die uit Barcelona komt en die bij FC Barcelona speelt. Ze hebben twee kinderen. Volgens de aanklagers heeft Shakira ooit wel een huis gekocht op de Bahama’s, maar is ze daar in de belastingjaren 2012-2014 geen dag geweest.

Shakira heeft een schikking met de Spaanse justitie over de aanklachten van belastingontduiking geweigerd. Het is niet bekendgemaakt wat justitie als schikkingsbedrag had voorgesteld.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD