ADE gaat met gemeente Amsterdam opties inventariseren

Door: DitjesDatjes
14-09-2021

Het Amsterdam Dance Event (ADE) gaat samen met de gemeente Amsterdam inventariseren wat de opties zijn. Dat laat een woordvoerder weten na afloop van de coronapersconferentie van dinsdag. Concertorganisator ALDA trok na de toespraak van demissionair premier Mark Rutte de stekker uit het Amsterdam Music Festival (AMF), dat wordt beschouwd als het hoogtepunt van ADE.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Dat AMF niet doorgaat, wil niet zeggen dat daarmee heel het Amsterdam Dance Event van de baan is”, beklemtoont de zegsman. “AMF is een onderdeel van ADE. Het is buitengewoon vervelend voor organisator ALDA dat zij deze beslissing hebben moeten nemen. Met de nu aangekondigde maatregelen zien wij nog zeker mogelijkheden om een ADE te organiseren en wij gaan nu met de gemeente inventariseren hoe we daar vorm aan kunnen geven.”

Normaal wordt AMF in de Johan Cruyff Arena bezocht door zo’n 35.000 mensen. “Het is bizar”, stelt organisator Allan Hardenberg. “Overal in de wereld en in Europa vinden alweer festivals plaats zoals vroeger: in Amerika, Engeland, Duitsland, België, Roemenië. Alleen hier in Nederland blijft de overheid ons maar dooie mussen voorhouden. Ze weten verrot goed dat festivals met 75 procent bezetting niet haalbaar zijn.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD