Advocaat A$AP Rocky: behandeling niet inhumaan

STOCKHOLM – De advocaat van A$AP Rocky ontkent dat de rapper onder onmenselijke omstandigheden wordt vastgehouden in een gevangenis in Stockholm. Dinsdag startte de manager van de muzikant een petitie omdat de 30-jarige inhumaan behandeld zou worden.

TMZ schreef dinsdag op basis van een anonieme bron dat A$AP Rocky vastzit in een cel zonder bed, waar hij op een yogamatje zonder dekens moest slapen. In de cel naast hem zou iemand worden vastgehouden met zware mentale problemen, die uitwerpselen zou rond gooien die niet opgeruimd worden.

Ook zou het eten zo belabberd zijn, dat de rapper zich op de been houdt door slechts een appel per dag te eten. Daarnaast zou Zweden het Verdrag van Wenen niet eren, door de muzikant geen toegang te geven tot een vertegenwoordiger van het Amerikaanse consulaat.

Geen restricties

De Zweedse advocaat van A$AP Rocky reageerde dinsdag tegenover de website van de Zweedse omroep SVT. Volgens hem heeft de rapper wel degelijk bijstand gehad van het consulaat. “Hij heeft geen restricties, hij kan bezoek krijgen van wie hij maar wil, het probleem is alleen dat het soms even duurt”, aldus deze Henrik Olsson Lilja.

De raadsman noemt de gevangenis waarin de muzikant vast zit een reguliere instelling waar normale voeding wordt uitgedeeld. Volgens de advocaat kiest A$AP Rocky ervoor alleen appels te eten “omdat hij geen honger heeft”.

De Amerikaanse manager van de rapper houdt echter vol dat zijn cliënt onder inhumane omstandigheden moet leven. Zijn petitie op Change.org was vannacht al ruim 200.000 keer getekend.

 

BuzzE