Albert Verlinde tegen Ivo Niehe: ‘Zeg sorry tegen Britney Spears’

Door: Eva Steins
12-02-2021

Er is de afgelopen week een hoop te doen geweest rondom een nieuwe documentaire over Britney Spears. Vooral een vraag die Ivo Niehe haar 22 jaar geleden stelde is bij velen in het verkeerde keelgat geschoten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ivo vroeg de destijds zeventienjarige Britney of ze haar borsten had laten vergroten. Een opmerking die ervoor zorgde dat Ivo Niehe in Amerika nu bekend staat als ‘vrouwonvriendelijk’.

Reactie

De reactie van Ivo op de ophef was op zijn zachts gezegd nonchalant. De televisiemaker vond dat het televisiefragment gebruikt was zonder enige context te schetsen. De aantijgingen zijn volgens hem dan ook onterecht.

Hij stelt dat hij met de vraag de toen 17-jarige Spears de kans wilde geven een reactie te geven op alle berichten op een mogelijke borstvergroting. ,,Britney maakte er dankbaar en uitgebreid gebruik van”, aldus Niehe. ,,Maar ja dat kwam de documentairemakers natuurlijk niet uit, dus werd alleen die ene vraag gebruikt, nota bene met grote ironie gesteld omdat we het er juist niet over wilden hebben. Maar die stijlvorm van ironie is in de VS blijkbaar minder bekend.”

Excuses

De reactie van Ivo op alle ophef ligt Albert Verlinde niet lekker. Bij Shownieuws aan tafel spreekt hij zijn kritiek uit.

,,Ivo had niet de reactie moeten geven die hij nu gegeven heeft. Hij had moeten zeggen: ‘Jongens, dit is eigenlijk zo stom van me. Als ik nu terugkijk, had ik het nooit zo moeten doen. Het was inderdaad een andere tijd, maar ik had het niet moeten doen'”, aldus Verlinde.

Ook Social Media-kenner Marije Knevel vindt dat Niehe het anders had moeten aanpakken.

,,Al op haar tiende werd Britney, ook door een oude man, gevraagd: ‘Nou, je hebt zulke mooie ogen! Wil je niet een vriendje?’ Die man zit óók in de documentaire en die heeft zijn excuses aangeboden. Die kijkt nu terug en denkt: sorry, dat had ik niet moeten doen. Dat kan ook een reactie zijn.”

Meer DenD