Alec Baldwin was bang gedood te worden door aanhangers Trump

Door: DitjesDatjes
19-08-2022

Alec Baldwin leefde met de angst gedood te worden door aanhangers van Donald Trump, nadat de voormalige president van de Verenigde Staten eerder had gezegd dat Baldwin expres de trekker overhaalde op de set van de film Rust. Dat zegt de 64-jarige acteur in gesprek met CNN. Bij het schietincident in oktober 2021 kwam cameravrouw Halyna Hutchins om het leven.

Baldwin zegt dat zijn angst voortkomt uit eerdere woorden van Trump waarbij hij mensen opriep om geweld te plegen. “Hij wees naar mij en zei dat ik verantwoordelijk was voor de dood (van Halyna, red.), dus dat boezemt mij voor duizend procent angst in, ja.” In het interview vertelt Baldwin dat de stress die hij heeft door het incident hem “jaren van zijn leven heeft gekost”. “”Als ik mijn vrouw niet had, weet ik niet wat ik had moeten doen.” In het interview met CNN zegt Baldwin ook dat hij “oprecht gelooft” dat uit onderzoek zal blijken dat het schietincident een ongeluk was.

De FBI concludeerde zaterdag dat Baldwin de trekker van het geweer op de set van Rust “zeker weten” zelf heeft overgehaald. De FBI heeft het wapen onderzocht en geconcludeerd dat het inderdaad niet af kon gaan zonder dat iemand handmatig de trekker overhaalde. Baldwin ontkende dinsdag dat dat het geval is geweest. Volgens hem is het enkel de vraag wie er kogels in het geweer heeft gedaan. “De man die over de veiligheid van de filmset gaat, verklaarde dat het pistool veilig was toen hij het aan mij overhandigde”, zei Baldwin in een podcast.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD