André nam het op voor gepeste Roxeanne

Door: Tanja Brouwer
14-06-2019

Tegenwoordig spreken André Hazes en Roxeanne Hazes nooit samen af. Ze gaan niet bij elkaar op de koffie, niet samen uit en gingen zelfs niet bij elkaar op kraambezoek. Vooral André wil niets meer met zijn zus te maken hebben. Rox daarentegen vertelde eens dat haar deur altijd openstaat, en vertelt nu aan Het Parool wat haar broer allemaal voor haar gedaan heeft vroeger.

Pesten

Hoewel Roxeanne tegenwoordig goed voor zichzelf kan opkomen en vol zelfvertrouwen zit, was dat vroeger anders. Haar vader was een van de bekendste volkszangers van Nederland, maar toch werd Roxeanne gepest op school. ,,Ik hoorde nergens bij en vond het moeilijk om vriendinnen te maken”, vertelt de zangeres over haar jeugd. ,,Jongens moesten al helemaal niets van mij hebben. Ik was diep ongelukkig in die tijd, wanhopig op zoek naar mezelf.” Haar jongere broer André had daar helemaal geen last van. ,,Die riep juist tegen iedereen dat André Hazes zijn vader was en werd nooit gepest. Hij kwam wel voor mij op. In de pauze ging ik telkens huilend naar hem toe om te vertellen dat ze gemeen tegen me waren. Dan ging hij ook knokken om zijn zus te beschermen.”

Alcoholist

Later begon Roxeanne ook zelf te vechten met leeftijdgenoten. ,, Toen ik een jaar of vijftien was, zat ik een keer in de bioscoop, en ik hoorde iemand achter mij hele lelijke dingen zeggen over mijn vader. Toen ik dat hoorde stond ik op, en zei ik tegen hem: ‘Hey wacht even, je hebt het wel over mijn vader.’ Ik hoopte dat dat hem af zou schrikken, maar hij ging alleen maar door”, vertelde Roxeanne twee jaar geleden aan jongerenplatform Vice. ,,Hij zei dat mijn vader een alcoholist was, en dat het maar goed was dat hij dood is. Toen werd het zwart voor mijn ogen, en ramde ik die man met alle kracht die ik in me had. Ik heb hem helemaal in elkaar geslagen.” Roxeanne geeft toe dat ze destijds schrok van haar eigen actie, maar wel trots is dat ze voor zichzelf en haar vader opkwam. ,,Maar ik denk niet dat ik vandaag de dag nog zo fysiek zou reageren. Eerder verbaal, denk ik.”

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen