André Rieu vreest pas volgende zomer comeback te maken

Door: DitjesDatjes
11-07-2020

André Rieu denkt dat hij door de coronacrisis voorlopig nog geen optredens kan doen. De wereldberoemde violist verwacht, in het ergste scenario, pas volgend jaar rond deze tijd weer te kunnen beginnen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Dan zou ik de thuisconcerten in Maastricht echt als de grote comeback zien”, vertelt André in De Telegraaf. “Want zolang die anderhalve meter geldt, jongens, dat kan niet. Ik kan geen muziek maken voor mensen die geen walsje mogen doen en op zo’n afstand van elkaar moeten blijven. De zomer van 2021, dan zou het gedaan moeten zijn.”

André heeft nog wel hoop dat er mogelijk sneller al weer iets mogelijk is. “Als die afstandsregel eerder vervalt, dan zouden we met kerst van start kunnen in het MECC in Maastricht, zoals we afgelopen jaar voor het eerst hebben gedaan, maar dat moeten we dan wel uiterlijk in oktober horen. En de tijd gaat wel dringen.”

De 70-jarige André is al lang blij dat hij niet meer met het enorme Schönbrunn-decor, een replica van het gelijknamige Weense paleis, op tournee is. Dan was het waarschijnlijk al afgelopen geweest voor hem en zijn orkest. “We stonden op min 35 miljoen euro”, aldus André. Het hele voortbestaan hing toen aan een zijden draadje. “We kwamen er bovenop. In een jaar tijd gingen we van min 35 naar plus 20.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD