André van Duin over overleden Corrie: ‘Voor het eerst om haar gehuild’

Andre van Duin
Door: Eva Steins
27-11-2020

Een emotionele André van Duin vertelt over het verlies van zijn collega en goede vriendin Corrie van Gorp. De komiek onthult hard gehuild te hebben nadat hij hoogte kreeg van haar overlijden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Commédienne Corrie van Gorp overleed begin deze week op 78-jarige leeftijd. De Rotterdamse overleed vredig in haar slaap. Zij werd bekend als vaste comedy partner van André van Duin in zijn grote revue’s, waar ze verschillende typetjes speelde met Frans van Dusschoten. Een van haar bekendste typetjes deed ze samen met van Duin: meneer en mevrouw De Bok.

Huilen van het lachen

André van Duin reageert verslagen op het overlijden van zijn goede vriendin en ex-collega. Aan de Telegraaf vertelt hij samen met Joop van den Ende hoe hij geraakt is door haar overlijden. Joop zag in 1974 de match tussen van Duin en Gorp en koppelde hen. Volgens Joop was Corrie een vrouw die ‘zelf nooit wist hoe zeldzaam góed zij was’.

Huilen om Corrie is niet iets wat vreemd is voor Joop en André. Vele tranen hebben zij om haar gelaten. Maar dit waren geen tranen van verdriet, zoals nu. ,,Voor het eerst heb ik écht om haar gehuild”, vertelt André emotioneel als hij terugblikt op Corrie.

De twee hadden een bijzondere band. ,,Ik ben overstelpt met reacties, na haar overlijden. Zelf hoorde ik het maandagavond. Ja, ik heb gehuild. Ze was zo’n deel van mijn leven, zo’n lieve vriendin. Vervolgens heb ik Joop gebeld.” Ook Joop was geëmotioneerd door haar overlijden. „En waren we samen even stil, aan de telefoon. Het is een prachtige dood, zo in je slaap. Geen ziekbed, geen lijden. Maar niettemin…”

LEES OOK:

Corrie van Gorp comédienne van de bovenste plank

Meer DenD