‘Andrew betaalt 10 miljoen om onder rechtszaak uit te komen’

Prins Andrew betaalt 10 miljoen
Door: Charlotte Wijnen
13-01-2022

Prins Andrew zou naar alle waarschijnlijkheid met een wanhoopsdaad zijn gekomen. Hij zou 10 miljoen pond betalen om onder de rechtszaak uit te komen. Het geld zou hij halen uit de verkoop van zijn Zwitserse chalet, zo meldt The Sun.

De Britse prins moet toch voor de rechter verschijnen in het kader van de misbruikzaak die is aangespannen door Virginia Giuffre, maakte een Amerikaanse rechter woensdag bekend. Maar Andrew zou bereid zijn om ‘alles wat nodig is’ te doen om onder de rechtszaak uit te komen.

‘Minst slechte optie’

David Boies, Giuffre’s advocaat, vertelt in The Sun dat een ‘schikking altijd een mogelijkheid’ is. ,,Ik denk dat Virginia vastbesloten is om voor de rechter te verschijnen, maar een schikking is altijd een mogelijkheid.”

Juridische experts zeggen dat dit de ‘minst slechte optie’ voor Andrew is nadat een Amerikaanse rechter heeft geoordeeld dat hij voor de rechter moet komen. ,,Het zou erg voor hem zijn als hij een kruisverhoor zou ondergaan over wat hij wel of niet deed met een 17-jarige vrouw. Hij moet zich nu vestigen, het is zijn minst slechte optie. Hij zou in de rechtbank door de advocaat van Giuffre worden bespot”, aldus expert Mark Stephens in The Sun.

‘Laatste nagel aan de doodskist’

En die sleutel zou liggen bij zijn Zwitserse chalet in skioord Verbier. In 2020 zette hij het al te koop voor een vraagprijs van 18,3 miljoen pond, omgerekend 21 miljoen euro.

Bronnen dichtbij de hertog suggereren nu dat hij de verkoop snel wil doordrukken. Daarvan zou hij 10 miljoen pond betalen om de claims van seksueel misbruik van Giuffre buiten de rechtbank om te schikken.

Maar volgens Nigel Cawthorne, auteur van ‘Prince Andrew: Epstein, Maxwell and the Palace’, betekent dat wel dat zijn reputatie definitief verwoest is. ,,Het is de laatste nagel aan de doodskist van Andrews reputatie. Als er een schikking wordt getroffen, heeft de belastingbetaler gelijk als hij vraagt waar het geld vandaan komt.”

Meer DenD