Angela de Jong rekende op sorry van Jinek over kleedkamerverhaal

Door: DitjesDatjes
11-05-2022

AD-recensent Angela de Jong vindt het raar dat Eva Jinek geen sorry zegt over het feit dat zij en haar tafelgenoten in 2020 ook moesten lachen om een bizar ‘kleedkamerverhaal’ dat voetballer Sjaak Polak vertelde. Dat zegt De Jong in de nieuwe mediapodcast van het AD. “Zeg gewoon: sorry, dat hebben we toen faliekant verkeerd ingeschat. Maar sorry zeggen is moeilijk schijnbaar tegenwoordig.”

In de bewuste uitzending vertelde Polak hoe hij ooit zijn Ghanese oud-collega Anthony Obodai naakt heeft vastgebonden en zijn anus heeft aangeraakt met een spatel met hete balsem. Jinek en de tafelgasten moesten erg lachen om dit verhaal. De RTL-presentatrice reageerde afgelopen week online op de commotie die over dit fragment ontstond, na de kaarsenrel rond Johan Derksen. Derksen bekende in het programma Vandaag Inside een halve eeuw terug een bewusteloze vrouw met een kaars te hebben gepenetreerd. Ook hierom werd hard gelachen aan tafel. Derksen stelde later dat er geen penetratie had plaatsgevonden.

Op sociale media werd het fragment van Jinek veel gedeeld na de uitzending van Derksen waarin hij zijn kaarsenverhaal deed. Onder anderen Heleen van Royen en Stella Bergsma veroordeelden het feit dat de spatelanekdote zonder enig tegengas of kanttekening kon worden verteld.

Jinek zei afgelopen week op Instagram dat zij contact heeft gezocht met Obodai om te vragen of hij het erg vond dat zijn teamgenoten hem toentertijd naakt vastbonden en met hem ongevraagd met een spatel met hete balsem beroerden. “De mannen waren onderling bevriend, haalden deze streken voortdurend over en weer bij elkaar uit als vrienden onder elkaar”, aldus Jinek. “Het gaat niet alleen om de intentie van degene die de grap uithaalt, maar vooral om hoe degene die het onderspit delft, de ‘grap’ ervaart.”

Volgens Jinek vond Obodai de grap hilarisch. De Jong zet hier kanttekeningen bij. In de media verschenen al eerder berichten dat Obodai bij Sparta gepest zou zijn.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD