Angela de Jong richt haar pijlen op Emma Wortelboer

Emma Wortelboer
Door: Eva Steins
13-04-2021

We hebben een lange tijd niets gehoord van Angela de Jong vanwege een galblaasoperatie, maar ze is terug. Haar openingscolumn na de ziekenhuisopname gaat direct over iemand waar zij eerder geen haar van over liet: Emma Wortelboer…

Het is niet de eerste keer dat Wortelboer op de slachtbank van de felle AD-columniste ligt. Eerder schreef De Jong over een optreden van de BNN-ster, waarna ze haar bestempelde als ‘nep’ en egocentrisch…

Kinderprogramma

De BNN-ster presenteerde afgelopen zaterdag voor het eerst de show Tik M Aan op NPO 1. In haar nieuwe column laat Angela dan ook duidelijk merken wat ze vindt van Emma én de nieuwe show, dat ze bestempelt als een programma van kinderzender Zapp.

Maar de echte klappen blijven uit. Te verwachten is dat Angela flink sneert in haar comeback-column, maar het blijkt een relatief milde start. Is samen met haar galblaas ook een deel van haar felheid verwijderd?

Maar, Emma komt er niet vanaf zonder tenminste één snauw. ,,Je houdt van d’r of je vindt haar een ongelooflijke aanstelster – zo simpel is het”, schrijft De Jong. ,,Ik zat lang in het tweede kamp. Tot de Slimste Mens.”

De Slimste Mens

Het blijkt dat Wortelboer een positieve indruk heeft achtergelaten op de scherpe AD-columniste. ,,Daar bleek ze een uitzonderlijk pientere en innemende meid, die veel meer in haar mars heeft dan wat ze tot dan toe had laten zien op tv.”

In Tik M Aan mist De Jong deze kant van Emma, die ze niet vervelend vond om te zien. ,,Ik gun Emma (…) vooral een programma waarin ze weer net zo pienter en innemend kan zijn als in De Slimste Mens.”

Meer DenD