Appelpop gaat opnieuw niet door vanwege coronavirus

Door: DitjesDatjes
16-04-2021

Appelpop gaat ook dit jaar niet door vanwege de coronacrisis. De organisator van het gratis muziekfestival in Tiel vindt het bedrijfsrisico momenteel nog te groot, vooral omdat gratis festivals geen beroep kunnen doen op het garantiefonds. De vorige editie van het festival kon ook al niet doorgaan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kees van Keulen, voorzitter van organisator Stichting Muziekstad Tiel, kan niet wachten om iedereen weer bij de Waalkade te verwelkomen. “Natuurlijk is het opnieuw slikken. “Maar we keren in ieder geval terug. We waren vol goede moed begonnen aan de voorbereiding en gaan nu niet in zomerslaap. Zodra het kan, komen we met dezelfde strijdlust en energie weer bijeen om plannen te maken”, aldus Van Keulen.

Voor Appelpop valt er veel weg nu het festival geen gebruik kan maken van de garantieregelingen van de overheid. “Daarnaast is het lastig om aan alle dan geldende coronaregels te voldoen”, zegt Van Keulen. “Willen we het bijvoorbeeld door laten gaan voor maximaal tienduizend bezoekers, dan valt ons verdienmodel in duigen en krijgen we de begroting niet gedekt. Nemen we dan te grote risico‚Äôs, dan heb je kans dat we als festival niet meer terug kunnen keren.”

Appelpop wordt nu verzet naar 9 en 10 september 2022. Op de editie van vorig jaar, die door corona ook al niet doorging, stonden onder anderen Guus Meeuwis, DI-RECT, Chef’Special, Roxeanne Hazes en The Dirty Daddies op het affiche.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD