As OML’er Patrick naar top Alpe d’Huez

As van Patrick naar top Alpe d'Huez gebracht
Door: Charlotte Wijnen
03-06-2022

Het was de grote droom van OML’er Patrick en zijn partner Tibby om samen de top van de Alpe d’Huez bereiken. Helaas heeft Patrick nooit zelf voet kunnen zetten op de berg: hij overleed op 26 oktober 2020 aan de gevolgen van darmkanker. Nu eindelijk de vijftiende editie van Alpe d’HuZes van start is gegaan, besluit Tibby nog steeds mee te doen. Lopend begint ze aan de tocht met de as van Patrick bij zich.

Toen Patrick in juni 2019 zijn eerste operatie kreeg, kwam zijn schoonvader met het idee om mee te doen aan de Alpe d’HuZes. Maar vanwege corona kwam er in 2020 geen Alpe d’HuZes editie. Het was een enorme domper voor het team van Patrick, dat met dertig personen klaarstond om de berg op te gaan.

Droom nooit waar kunnen maken

Patrick stond nog in de bloei van zijn leven toen hij te horen kreeg dat behandeling, laat staan genezing, van zijn kankervariant onmogelijk is. Omdat Patrick geen lange lijdensweg wilde en ‘als Patrick’ wilde gaan, koos hij voor euthanasie. Hij overleed op 26 oktober 2020 op 32-jarige leeftijd.

De droom om de Alpe D’Huez op te gaan heeft hij nooit waar kunnen maken. ,,Patrick heeft deze reis helaas niet meer zelf mee kunnen maken”, vertelt Tibby op de website van Alpe D’HuZes.

‘Het laatste wat we in de agenda hadden staan’

De vijftiende editie is van start gegaan en het team van Patrick is daar uiteraard bij. ,,Ik heb nooit onze deelname willen schrappen, want dit is wat Patrick en ik samen wilden gaan doen, dus nu het weer kan, gaan we ervoor”, aldus Tibby. ,,Alpe D’HuZes is het laatste wat Patrick en ik samen in de agenda hadden staan.”

Zoontje Norwin en as van Patrick mee

En daarom wilde Tibby graag dat ook Patrick erbij was. Bij de start op 2 juni, nam Tibby zijn as lopend mee naar boven zodat ook Patrick nog over de finish zou komen. Hun 3-jarige zoontje Norwin was uiteraard ook van de partij: die droeg Tibby mee in een draagzak op haar rug.

Met ruim extra vijftien kilo aan gewicht, begon ze de tocht. Het was zwaar, maar doordat Norwin én Patrick bij haar waren, voelde het voor haar compleet. ,,Zo kunnen we toch nog samen deze berg beklimmen.”

Meer DenD