Australiërs nemen na 37 jaar afscheid van soaphit Neighbours

Door: DitjesDatjes
28-07-2022

Na 37 jaar en bijna 9000 afleveringen valt het doek voor soapserie Neighbours. De allerlaatste aflevering wordt donderdag in thuisland Australië uitgezonden, vrijdag krijgt het Britse publiek de finale voorgeschoteld.

Neighbours stopt omdat de Britse zender Channel 5, een belangrijke financier, de samenwerking met de Australische producent heeft verbroken. Nadat de zender de stekker eruit trok werd er geen andere geldschieter meer gevonden.

De soap begon in 1985 en was buiten Australië vooral in het Verenigd Koninkrijk een hit. De serie betekende de doorbraak voor diverse sterren zoals Jason Donovan, Kylie Minogue en Guy Pearce. Deze drie keren allen terug in de laatste aflevering, zo werd al eerder duidelijk. Ook andere bekende namen als Natalie Imbruglia, Delta Goodrem, Margot Robbie en Holly Valance speelden in Neighbours.

André Rieu

Door de jaren heen scoorden ook diverse internationale beroemdheden een gastrolletje in de serie. André Rieu was daar een van. In 2009 dook de Nederlandse orkestleider kort op in de soap. Hij speelde niet alleen een paar nummers op zijn viool maar had ook enkele zinnen tekst. Zijn cameo werd later door een Britse fansite uitgeroepen tot “raarste verhaallijn ooit”.

In Nederland was Neighbours in het verleden te zien bij de KRO en de VARA. In België wordt de serie nog wel uitgezonden, onder de naam Buren.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD