Avrotros negeert wens Rossana

Rossana Kluivert
Door: Lies Jansen
03-12-2019

Voor Avrotros is de zaak ,Kluivert Dog Rescue Center’ afgesloten. De uitzending van het Avrotros-programma, Opgelicht?!, waarin de stichting van Rossana Kluivert onder de loep werd genomen, zorgde voor veel opschudding. Maar nu heeft Avrotros maandag in een reactie aan De Telegraaf laten weten, de zaak te hebben afgesloten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zoals wij eerder schreven, reageert Rossana dat ze nu amper meer kan slapen sinds te uitzending. Ze verwijt het programma onzorgvuldigheid en gebrek aan het bieden van weerwoord. Ze eist rectificatie.

Gedegen onderzoek

Volgens Opgelicht?! klopt dit niet en hebben ze gedegen onderzoek gedaan. Zo kwam het programma achter enkele vraagtekens bij de bestemming van het donatiegeld van de stichting. En zouden bronnen hebben laten weten dat er naar hun weten geen centre is.

Daarnaast bleek de dierenambulance, waar Rossana regelmatig lovend over schreef, niet te rijden. De wagen zou voor duizenden euro’s zijn verscheept van Nederland naar Curaçao. Het telefoonnummer van de ambulance staat ook niet aangegeven op de website. De ambulance bleek defect en niet te zijn ingericht als dierenambulance.

Wederhoor

Over het niet voldoen aan het bieden van weerwoord, vertelt Avrotros, Rossana meerdere malen de kans te hebben aangeboden om op de aantijgingen te reageren. Ook op camera zou zij deze kans hebben gekregen.
Avrotrots sluit af met: ,,Hoor en wederhoor staan bij ons hoog in het vaandel en daarom hebben we de verklaring van de Kluivert Foundation en de antwoorden op onze vragen integraal online gezet. Alle betrokkenen hebben inmiddels hun kant van het verhaal belicht. Wat ons betreft is dit onderwerp hiermee voor nu afgesloten.”

 

Meer DenD