‘Baby’ op albumhoes Nevermind legt nieuwe klacht neer bij rechter

Door: DitjesDatjes
13-01-2022

Spencer Elden, de man die dertig jaar geleden naakt als baby op de hoes van het album Nevermind van Nirvana stond, heeft een nieuwe aanklacht ingediend voor seksuele uitbuiting bij de rechtbank in Californiƫ. Dat meldt persbureau AFP.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Een rechter wees tien dagen geleden de zaak van de 30-jarige Elden tegen de Amerikaanse rockband af. Elden is als baby naakt afgebeeld op de wereldberoemde hoes van het album Nevermind uit 1991. Volgens Elden is sprake van kinderporno, omdat hij destijds te jong was om toestemming te geven.

Volgens Elden heeft zijn naakte verschijning op de hoes van het album “extreem emotioneel leed veroorzaakt”. Hij eiste daarom een flinke schadevergoeding. De rechter ging niet mee in zijn argumenten, maar gaf de man wel de kans om binnen tien dagen een nieuwe zaak aan te spannen.

Dat heeft Elden met zijn team van advocaten nu gegaan. Advocaten van de nog levende bandleden van Nirvana en nabestaanden stelden eerder voor de rechter dat Elden “drie decennia heeft geprofiteerd van zijn beroemdheid als de Nirvana-baby”. Elden heeft namelijk de afbeelding zelf meermaals nagebootst en heeft de titel van het album op zijn borst getatoeĆ«erd. Bovendien is de verjaringstermijn van de aanklacht verstreken, vinden ze.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD