Barbie doet haar verhaal: ‘Ik weet wie de biologische vader is’

Samantha de Jong
Door: Eva Steins
20-01-2021

Het ‘babydrama’ van Samantha de Jong en haar ex Gerrit Meerts neemt een nieuwe draai. Samantha, die de afgelopen tijd ‘spoorloos verdwenen’ was tot grote zorgen van haar omgeving, doet nu voor het eerst háár kant van het verhaal…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het kersverse babygeluk van Samantha en Gerrit spatte al gauw uiteen en resulteerde in een waar drama. Gerrit onthulde dat hij niet de biologische vader van de pasgeboren Djemino was. Ondanks die ontdekking koos het stel ervoor om samen door te gaan, maar dit liep al gauw compleet uit de hand. Samantha verdween spoorloos, de baby – die nu Angelo heet – werd door Jeugdzorg opgevangen, en Gerrit onthulde de vreselijkste details over hun relatie.

Mishandeling

Voor het eerst doet Samantha haar kant van het verhaal aan Story. Samantha heeft naar eigen zeggen ‘genoeg van alle leugens’ die over haar verspreid worden.

,,Er klopt helemaal niets van. Sterker, hij is degene die liegt”, aldus de realityster.

Volgens Samantha heeft het verhaal een andere kant waar Gerrit niets over vertelt, namelijk dat hij haar regelmatig zou mishandelen. Een beschuldiging die Samantha al eerder deed, maar waarover ze nu meer details deelt.

,,Het klopt dat ik van de trap ben gevallen. Maar niet omdat ik dronken was. Nee, hij duwde me van de trap af! Dat was de dag dat ik bij hem wegging. En dat was niet de eerste keer. Het komt erop neer dat hij mij iedere week mishandelde”, aldus Samantha.

Zij beweert dat het niet Gerrit was die haar verliet, maar dat zij degene was die een punt achter hun relatie zette. Zo zou zij afgelopen zomer al op het punt hebben gestaan om te vertrekken, maar durfde het op het laatste moment niet door te zetten.

Jeugdzorg

Ook vertelt Gerrit volgens Samantha over meer dingen niet de waarheid. Samantha beweert de kleine Angelo zelf naar Jeugdzorg te hebben gebracht. Dit staat haaks op het verhaal van Gerrit, die beweerde dat de baby afgepakt werd vanwege verwaarlozing.

,,Ik was door alle geestelijke en lichamelijke mishandelingen een wrak geworden. Dan is het beter dat iemand anders voor mijn kindje zorgt.”

Samantha is nog steeds blij met de keuze om haar kindje op deze manier te redden. ,,Mijn zoontje had het beste nodig en op dat moment was ik dat niet. Nadat hij een paar dagen bij mijn tante heeft gewoond, is hij overgeplaatst naar een ander gezin.”

Zij kan haar zoontje nog regelmatig zien. ,,Het zijn mensen die bekenden van mij zijn. Het is dus niet zo dat Angelo bij een anoniem pleeggezin zit. Ik kan hem vaak zijn.”

Verslaving

Eerder beweerde Gerrit dat Samantha weer volledig in de grip is van haar alcohol- en drugsverslaving. Dit wordt echter stellig door haar ontkend.

,,Ik gebruik niet! Geen drugs en ik drink geen alcohol. Echt niet!” drukt Samantha op het hart. Er zou een goede reden achter haar onthouding zitten.

,,Om mijn kinderen wekelijks te zien is er de voorwaarde dat ik een urinetest moet doen waaruit blijkt of ik heb gebruikt. Alleen bij een goede uitslag mogen Angelina en Milano bij mij komen. Ik zet dat niet op het spel.”

De aannames dat Samantha teruggevallen zou zijn doen haar enorm veel pijn. ,,Het doet me wel heel veel verdriet dat men dat over mij blijft zeggen en dat ik vast wel weer zelfmoord zal plegen. (..) Het heeft mij heel erg gekwetst.”

Biologische vader

Dan rest nog de vraag: wie is de biologische vader van Angelo? Volgens Gerrit deed hij hard zijn best om er achter te komen van wie Samantha zwanger raakte. Hij zei dit te willen uitzoeken omdat het jongetje verdiende te weten waar hij vandaan komt.

Ook zei Gerrit dat het een flinke opgave was om de vader te vinden, aangezien Samantha ‘meerdere wisselende contacten’ gehad heeft in die tijd. Maar Samantha tast niet in het duister en weet precies wie de vader van haar kindje is.

,,Ik weet wie de biologische vader van Angelo is. En de bewuste man weet dat ook”, onthult zij. Ook vertelt zij dat de vader betrokken zal zijn in haar leven, en dat van het kindje. ,,Hij wil ook zijn verantwoordelijkheid nemen en zal een rol in zijn leven gaan spelen. Ik wil dat Angelo weet wie zijn ouders zijn.”

Een traditioneel gezin zit er volgens Samantha niet in. ,,Maar ik heb geen relatie met deze man. We zijn niet verliefd op elkaar.”

LEES OOK:

Barbie verandert naam van baby en is ‘spoorloos verdwenen’

Meer DenD