Barry Hay en JB Meijers werken aan jaarlijks spektakel

Door: DitjesDatjes
14-01-2020

Barry Hay en JB Meijers willen samen vaker gaan optreden. Zij denken aan een grote muzikale spektakel-show “in mariachi-stijl, met een ober en een cocktailbar op het podium”. Als het aanslaat, zou het duo er een jaarlijks terugkerende traditie van willen maken.

Dat vertelde JB Meijers dinsdagavond in het Radio 5-programma Volgspot. De twee muzikanten bundelden recent voor het eerst de krachten voor het album For you baby, waarin zij bekende en minder bekende nummers van iconen als Roy Orbison, Bob Dylan en Bruce Springsteen in een ander jasje hebben gestoken.

Het album sloeg enorm aan en kreeg lyrische recensies. Het duo treedt in april twee maal samen op in Paradiso; deze concerten waren binnen een uur uitverkocht. “Barry en ik hebben al heel veel getoerd”, stelde Meijers in het programma. “Dus we zijn het aan onszelf verplicht om het leuk te houden. We gaan niet klakkeloos de boer op, ook omdat het een dure productie is vanwege de tienmans-band.”

Meijers wil nog niet zeggen waar deze spektakelshows moeten gaan plaatsvinden. “Maar we willen het wel vaker gaan doen, een of twee keer per jaar. We kijken wel hoe succesvol het wordt; daar durf ik geen voorschot op te nemen.” Barry Hay (71) is vooral bekend als zanger van Golden Earring. Zanger en gitarist JB Meijers (47) trad jarenlang op met vrijwel alle grote artiesten in Nederland, zoals Acda & De Munnik en The Common Linnets.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen