Bas, Chris en Domien blijven in theater dicht bij de keukentafel

Door: DitjesDatjes
13-10-2019

Van de keukentafel naar het theater is een grote stap, maar Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren kijken er wel naar uit om zondag in Rotterdam hun Man man man, de podcast live op het podium op te gaan voeren. In gesprek met BuzzE vertellen de mannen over hun voorbereiding en wat bezoekers tijdens de try- out en de theatertour van volgend jaar kunnen verwachten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Alles valt nu wel langzaam op z’n plek. Maar het voelde wel een beetje net als op school vroeger: veel te laat begonnen”, vertelt Bas lachend over hun try-out van zondag. Het idee om met de podcast het theater in te gaan kwam ook van Bas. Hij riep aan het einde van seizoen 1 al eens gekscherend dat hij dat wilde doen, maar echt concreet werd dat niet. Totdat er ineens een partij op de stoep stond die de mannen wilde steunen en ook echt de planken op wilde krijgen, met de aanstaande theatertour als gevolg. “En dat is echt onwijs leuk”, zegt Domien, die afgelopen week twee Online Radio Awards won voor beste presentator en beste podcast. “Het voelt alsof we een schoolmusical gaan opvoeren, we hebben er ontzettend veel zin in.”

De theaterversie van de podcast blijft trouw aan de versie die de mannen “thuis aan de keukentafel” opnemen. “We willen het publiek niet ineens overvallen met een dansje of een liedje”, vertelt Domien. “We willen graag dichtbij de vorm blijven die men van ons gewend is en die wij zelf ook gewend zijn”, vult Chris aan.

Vuile was

Het overkoepelende thema in de voorstelling is nog wel gewoon het zoeken naar het antwoord op de vraag wat mannelijkheid is en hoe mannelijk de presentatoren zelf zijn. Bezoekers krijgen alleen geen concreet antwoord op de vraag. “We vinden het leuk om mensen mee te laten doen en zelf hun eigen keuze te laten maken” zegt Chris. “We zien onszelf ook meer als drie goeroes in de zoektocht naar mannelijkheid.”

Wat wel anders is dan de normale podcast is het dat het publiek bij de voorstelling betrokken wordt. Hoe dat er precies uit gaat zien, willen de mannen nog niet prijsgeven. Wel kunnen ze zeggen dat er in het theater met het publiek ervaringen gedeeld worden die “eigenlijk niemand wil horen.” ‘Vuile was’, noemen ze het. Welke interactieve rol het publiek daarin krijgt, is nog geheim.

Toekomst

Hoe de toekomst er na de theatervoorstelling uit gaat zien weten de mannen nog niet. “We gaan nu het avontuur in en maken daarna wel de balans op”, zegt Bas. “Uiteindelijk willen we de Ziggo Dome uitverkopen”, grappen ze gezamenlijk.

Op zondag staan Bas, Chris en Domien met Man man man, de podcast als try-out in Rotterdam. De echte theatertour langs onder meer Amsterdam, Den Haag en Groningen gaat in februari 2020 van start.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD