Bastiaan Ragas zou nog voor één persoon optreden

Door: DitjesDatjes
26-10-2020

Bastiaan Ragas gaat met zijn solovoorstelling Lang Zal Hij Leven momenteel de theaters langs, onder de huidige coronamaatregelen voor maximaal dertig personen per show. Hij twijfelt er geen moment aan of dat de moeite waard is, vertelt hij maandag in het AD.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Al zit er maar één persoon in de zaal, dan is het nog de moeite waard”, aldus de zanger, die soms twee voorstellingen op een avond speelt, maar soms maar een enkele. Het is hem als artiest de eer te na om de knuppel in het hoenderhok te gooien. “Ik heb het niet over grote shows met meerdere acteurs of muzikanten, maar als je dit als soloartiest niet doet, dan ben je dit beroep niet waard. Dan moet je maar een echt vak kiezen.”

Wel heeft Ragas enkele kostenbesparende maatregelen genomen, zo vertelt hij in de krant. Naast het ontbreken van de live-band waarmee hij eigenlijk op tournee zou gaan en een regisseur, heeft hij ook op andere fronten in het budget moeten snijden. Gelukkig vond hij een aantrekkelijk geprijsde kracht in zoon Sem (19). “Geld voor een tourmanager had ik niet, maar Sem vindt het leuk om mee te rijden. Omdat ik nu twee voorstellingen op één avond doe, ben ik daarna aardig gesloopt. En het is eigenlijk wel bijzonder om dit zo samen te doen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD