BBC stelt 450 ontslagen uit vanwege coronacrisis

Door: DitjesDatjes
25-03-2020

BBC News heeft de plannen om 450 banen te schrappen opgeschort. De Britse nieuwsdienst heeft de medewerkers nodig om de wereldwijde coronacrisis te verslaan. Het ontslag werd afgelopen januari aangekondigd en maakte deel uit van een plan om tegen 2022 zo’n 80 miljoen pond (circa 86 miljoen euro) te besparen.

Onderdelen van de BBC die geraakt zouden worden, waren onder andere Newsnight van BBC 2, BBC Radio 5 Live en het World Update-programma. Directeur Tony Hall bracht het personeel woensdag het goede nieuws, een week nadat de omroeporganisatie het einde van de gratis tv-regeling voor alle 75-plussers uitstelde.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“We moeten doorgaan met het werk dat u echt fantastisch doet”, zei Hall tegen het personeel. “Het zou ongepast zijn om nu mensen te ontslaan. We kunnen momenteel simpelweg niet doorgaan met de bezuinigingsplannen, maar daar komen we later op terug. Op dit moment willen we er zeker van zijn dat jullie worden ondersteund en dat jullie de middelen hebben om jullie werk te doen.”

Sommige programma’s, zoals Politics Live en Victoria Derbyshire, zijn tijdelijk uit de lucht gehaald om prioriteit te geven aan de nieuwsdekking van het coronavirus. Verschillende radionetwerken delen speciale corona-nieuwsbulletins.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD