Beatrix bij 160-jarig bestaan Koninklijk Tehuis in Arnhem

Door: Ditjes en Datjes
24-01-2023

Prinses Beatrix is op vrijdagochtend 24 februari aanwezig zijn bij de viering van het 160-jarig bestaan van Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek in Arnhem. Dat maakt de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekend.

Beatrix gaat een presentatie bijwonen van de commandant van Bronbeek, die haar zal vertellen over het 160-jarig bestaan, de bouw van de nieuwe vaste tentoonstelling van het museum en over de zorgverlening en ondersteuning van bewoners. Beatrix zal ook in gesprek gaan met een bewoner over zijn ervaringen in voormalig Nederlands-Indië en over het verblijf in Bronbeek.

Het bezoek wordt afgesloten met rondetafelgesprekken met vrijwilligers, medewerkers en bewoners van het tehuis. Bronbeek is het nationaal museum van het koloniaal-militair verleden van het Koninkrijk der Nederlanden. Hiernaast is het een tehuis voor veteranen van alle onderdelen van de Nederlandse krijgsmacht en van het voormalige Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). Het tehuis heeft momenteel veertig bewoners.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD